Vijesti
U Bijeljini održan protest građana, ugostitelja i muzičara zbog epidemioloških mjera Građani su nosili transparente "Hoćemo redovnu nastavu od 45 minuta" i "Stop vandalizmu i diktaturi".
# Four pixel studio
 
Građani koji su se okupili kazali su da nemaju organizatora i da je u pitanju spontano okupljanje, a ovaj skup je danas protekao mirno, javlja klix.

Građani su nosili transparente "Hoćemo redovnu nastavu od 45 minuta" i "Stop vandalizmu i diktaturi".
 
U ime ugostitelja i muzičara novinarima se obratio Vasko Todić, koji je rekao da epidemiološke mjere ugrožavaju egzistenciju brojnih porodica i da je cilj protesta ukazivanje na probleme i zahtjev da nadležni nađu rješenja, prenosi Bijeljina Danas.

"Organizovanje skupa krenulo je na društvenim mrežama i nismo došli sa namjerom da izazivamo nemire, već da skrenemo pažnju nadležnim lokalnim i republičkim vlastima da imamo problem sa egzistencijom i da u donošenju preporuka i odluka pronađu rješenje za nas", rekao je Todić.
 
U ime nezadovoljnih ugostitelja novinarima se obratio i Vladimir Sarić, koji je pozvao nadležne da pomognu ovom sektoru po pitanju poreza i doprinosa, navodeći da će oni pridržavati svih propisanih mjera.
 
U Republici Srpskoj su zbog pogoršane epidemiološke situacije jučer donesene nove mjere za građane i privrednike, a odnose se na ograničenje rada ugostiteljskih objekata do 22:00 sata, te obustavu rada u osnovnim i srednjim školama na sedam dana.

Ranije je zabranjeno organizovanje uživo muzike i privatna okupljanja za više od 10 osoba.
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.