Vijesti
U BPK nova parlamentarna većina, zakazana vanredna sjednica Skupštine Poslanici Stranke demokratske akcije (SDA), Liberalne stranke (LS) i Stranke za BiH, osigurali su novu parlamentarnu većinu u Bosanskopodrinjskom kantonu (BPK) Goražde, nakon što je poslanik Goraždanske priče Sejad Tatarin napustio Građanski blok
#

Aida Obuća poslanica SDA potvrdila je Feni da je sinoć potpisan okvirni sporazum o formiranju vlasti u ovom kantonu te je upućen i zahtjev za održavanje vanredne sjednice Skupštine BPK u ponedjeljak 14. januara.

-Imamo većinu od 13 poslanika. Sporazum su potpisali SDA, LS i Stranka za BiH a priključili su nam se i poslanici Denis Kulović (SBB) i Sejad Tatarin iz Goraždanske priče. Nastavljamo pregovore i sa drugima jer nam je cilj osigurati kvalitetnu parlamentarnu većinu kako bi nastavili pozitivne procese u ovom kantonu. Već ima određenih naznaka ali konkretnije ćemo znati iduće sedmice, a sve koji žele raditi u tom pravcu pozivamo da nam se pridruže - kazala je Obuća koja će voditi vanrednu sjednicu.

-Ovlaštena sam da predsjedavam vanrednom sjednicom koja je zakazana za 14.januar u 10 sati, a dnevni red će biti utvrđen na samoj sjednici - istakla je.

Obuća nije mogla precizirati, kada će biti završena konstituirajuća sjednica Skupštine BPK, započeta u decembru prošle godine.

-To zavisi od Klubova naroda koji još nisu dostavili prijedloge. Kao predsjedavajuća Skupštine iz prošlog saziva uputit ću dopis Klubovima naroda da to ubrzaju, kako bih zakazala nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine BPK Goražde -istakla je Obuća.

Parlamentarnu većinu u BPK Goražde do sada je imao Građanski blok koji čine Nezavisna bh.lista (NBL), SDP, DF, SBB, Naša stranka, Nezavisni blok, Goraždanska priča i A-SDA.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.