1.6 C
Sarajevo
23.04.2024

Jedan od najpopularnijih hrvatskih političara Ivan Pernar napušta Živi zid i osniva novu stranku (VIDEO)

Ivan Pernar, čovjek koji je najradikalniji borac protiv vladajuće stranke HDZ-a i tamošnje politike, odlučio je napustiti stranku koju je i sam digao na noge, Živi zid. 

“Ovo je diktatura. Vladimira Palfi provodi diktaturu. Ona je lagala i Sinčiću. On je danas stao uz nju i time je zapečatio ne samo sudbinu Živog zida, već i svoju sudbinu”, kazao je Pernar. “Pokušalo se u četiri oka, pokušalo se molbama, ucjenama… Ali Sinčić ne popušta niti malo. Ne mogu razumjeti tu odluku, ja s ljudske strane na neki način volim Vladimiru, volim njega, ali ovo više nije pitanje ljubavi”, dodao je Pernar.

S njim je na presici trebao biti i Branimir Bunjac, ali on nije došao jer ima dogovoren intervju na jednoj televiziji.

- OGLAS -

“Ona laže i Sinčiću”

“Koristio sam sve moguće strategije komunikacije s Palfi, a te njene priče da ona govori istinu… Na televizijama govori kako ju ne zanima sabor… Što je lagala? Lagala je kada je rekla da želi biti samo kućanica. Lagala je kad je rekla da ne želi u sabor, vidjet ćete da će se dogoditi upravo suprotno. Lagala je nešto što vi svi znate, a ja to ne želim izgovoriti. Ta osoba sustavno laže i svim njenim lažima je došao kraj”, kazao je Pernar.

“Vladimira Palfi je toliko moćna žena da je ona zapravo predsjednica Živog zida. Ona se s gubitkom moći ne može pomiriti, zato ne želi odstupiti”, kaže.

Najavio je da će osnovati novu stranku.

“Sad postoji jedan Živi zid koji nema legitimitet, a postojat će i druga stranka koja se neće nazivati Živi zid, ali će zagovarati istu politiku”, objasnio je Pernar. Dodao je da mu je rečeno da se uvijek može vratiti u Abecedu demokracije. “Novac od mojeg mandata će ići meni kao saborskom zastupniku, a ne Vladimiri Palfi”, dodao je.

Najavio kandidaturu za predsjedničke izbore

Na kraju je poslao poruku Živom zidu. “Nikakvih unutarstranačkih izbora neće biti, jer na njima Palfi ne bi bila izabrana. Ona nema legitimitet. Želim reći članstvu da, ako žele nastaviti ovako, da nad njima vlada jedna osoba, to je njihov odabir i ja ih u tome ne mogu spriječiti. Ja nijednom od članova ne mogu nuditi novac, oni mogu dati pozicije, ali sve te pozicije su nebitne jer o svemu odlučuje jedna osoba”, kazao je Pernar. Dodaje da se neće predati, čak najavljuje da će ići u utrku za predsjednika države. “Ne mogu to isključiti”, kazao je.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA