2.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Haos u Zenici: Vozači putnike primaju gdje stignu, rješenja još nema

Brojni građani Zenice, ali i posjetioci iz drugih gradova već četiri dana uskraćeni su za javni prevoz,a nakon što su radnici “Zenicatrans” blokirali 31.decembra Autobusku stanicu i tako onemogućili prolazak autobusa i prijem putnika. 

Brojni autobusi preduzeća “Zenicatrans” blokirali su sve ulaze i izlaze sa stanice, čime je spriječen prijem putnika drugih preduzeća za prijevoz putnika.  

Zbunjeni građani, posjetioci iz drugih gradova, primorani su sa svojim koferima biti praktično na ulici kako bi pokušali pronaći autobuse koji saobraćaju i tako otputovati u Sarajevu, Tuzlu, Zavidoviće… i druge bh. gradove.

- OGLAS -

Vidno izgubljeni, građani se, s koferima, pokušavaju probiti kroz parkirane autobuse “Zenicatransa” kako bi ih autobusi drugih prijevozničkih firmi uočili.

Na haos i sramotne scene putnika nasred ulice, a još jadniji prijem putnika gdje se stigne i uspije zaustaviti autobus, niko nije mogao ostati ravnodušan.

Vozači drugih putničkih agencija, građani koji žele otputovati porodicama ili na posao, ne mogu vjerovati da do danas niko nije odlučio riješiti haotičnu situaciju koja vlada u gradu čelika od 31. decembra.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA