11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Drugi čovjek HDZ-a u zatvoru posjetio ratnog zločinca

Potpredsjednik Sabora Hrvatske i drugi čovjek HDZ-a Milijan Brkić u zatvoru u Grazu posjetio je osuđenog ratnog zločinca Brunu Stojića, bivšeg ministra odbrane tzv. Herceg-Bosne. Stojić je jedan od šestorke koja je u Haaškom sudu pravomoćno osuđena za ratne zločine.

Na suđenju nekadašnjem premijeru Jadranku Prliću, ministru odbrane Bruni Stojiću, načelnicima Glavnog stožera Hrvatskog vijeća obrane generalima Slobodanu Praljku i Milivoju Petkoviću te zapovjedniku Vojne policije HVO-a Valentinu Ćoriću i nekadašnjem načelniku Odjela za zatočeničke centre Berislavu Pušiću sud je odredio zatvorsku kaznu od ukupno 111 godina, a žalbeno vijeće potvrdilo je kaznu od 20 godina zatvora za Brunu Stojića.

Kako piše Jutarnji.hr, Stojić je tri godine bio u kućnom pritvoru, 12 godina u zatvoru u Hagu, a zadnju godinu je proveo u zatvoru u Grazu.

- OGLAS -

Fotografiju na kojoj pozira s drugim čovjekom HDZ-a objavio je na Facebooku Miroslav Piplica, jedan od HDZ-ovih kandidata na listi za dijasporu i napisao: “Posjeta BRUNI STOJIĆU s Milijanom Brkićem. Austrija-Graz- zatvor Karlau
“Heroji se nikad ne zaboravljaju”. Stojić je iz Haga došao prošle godine u Graz na odsluženje zatvorske kazne, dobio je ukupno 20 godina. Do sada je bio 3 godine u kućnom pritvoru i 12 godina u zatvoru u Hagu, a zadnju godinu je u Grazu. Ostalo mu je još 8 godina i 3 mjeseca, ako Bog da i bude sve u redu mogao bi izaći kada odleži 2/3 kazne, a to je za nešto više 17 mjeseci”.

Iz Evropske komisije nedavno su poručili da u Evropskoj uniji nema mjesta za zapaljivu retoriku i glorifikaciju ratnih zločinaca.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA