10 C
Sarajevo
23.04.2024

Predstavnički dom odobrio Nacrt zakona o podršci porodicama s djecom

Ovim zakonskim rješenjem predviđeno je da se dječiji dodatak isplaćuje iz federalnog budžeta, što je garancija tome da će ga dobiti sva socijalno ugrožena djeca i da će biti jednak iznos za sve. Osigurava se i jednak iznos porodiljske naknade za porodilje koje nisu u radnom odnosu, prenose Vijesti.ba.
 
Predstavnički dom usvojio je Nacrt zakona o otpisu poreznih dugovanja fizičkih lica – rezidenata FBiH koja su ostvarila prihode iz inostranstv, čiji je predlagač SDP-ov poslanik Ifran Čengić. U zaključku je navedeno da nacrt može poslužiti kao osnov za izradu prijedloga zakona, te da se predlagač zadužuje da prilikom izrade prijedloga zakona uzme u obzir sve primjedbe i sugestije iznesene u javnoj raspravi, te da predloži zakon u formi prijedloga.
 
Prihvaćen je i nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom. U zaključku je navedeno da nacrt može poslužiti kao osnov za izradu prijedloga zakona, te da se predlagač zadužuje da prilikom izrade prijedloga zakona uzme u obzir sve primjedbe i sugestije iznesene u javnoj raspravi, te da predloži zakon u formi prijedloga. Predlagač se složio da javna rasprava traje 30 dana.
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA