Vijesti
U Mostaru počela sjednica Vlade Federacije BiH U Mostaru je počela sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.
#

Prema usvojenom dnevnom redu, uz ostale tačke, Vlada će razmatrati informaciju s prijedlozima zaključaka o potencijalnoj budžetskoj podršci Evropske unije Bosni i Hercegovini u cilju ublažavanja negativnog socio-ekonomskog utjecaja energetske krize. Riječ je o energetskom paketu koji je predstavljen 28. oktobra ove godine tokom posjete predsjednice Evropske komisije našoj zemlji. 

 "Plan upravljanja vodama za vodno područje Jadranskog mora"

U okviru tog paketa, za Zapadni Balkan je predviđena podrška od 500 miliona eura, a od čega je 71 milion za saniranje posljedica poskupljenja energenata za privredu i ugrožena domaćinstva u BiH.

Prema prijedlogu Federalnog ministarstva saobraćaja i komunikacija, Federalna vlada bi trebala razmatrati i odluke o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju dvije dionice autoceste na Koridoru Vc, i to Tarčin - Konjic u dužini od 20,2 km, te tunela Prenj dužine 12 km.

Vlada bi se trebala izjasniti i o prijedlogu Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za utvrđivanje odluke o donošenju Plana upravljanja vodama za vodno područje Jadranskog mora u FBiH za period od 2022. do 2027. godine.

Ispunjenost usloba za imenovanja u ustanovama socijalne zaštite

Na dnevnom redu je i uredba o postupku dokazivanja ispunjenosti općih i posebnih uslova za imenovanje u tijela uprave, nadzora i rukovodstva u federalnim ustanovama socijalne zaštite, koju je predložilo Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

O najvažnijim odlukama i zaključcima sa sjednice Vlade FBiH javnost će biti obaviještena putem saopćenja.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.