5 C
Sarajevo
25.04.2024

Protesti širom Srbije: “Jedan od 5 miliona”

Više hiljada građana Novog Sada okupilo se na drugom građanskom protestu pod nazivom “Jedan od pet miliona”. 

Protest “Jedan od pet miliona” večeras se održava i u Mladenovcu, Požarevcu, Čačku, Užicu, Nišu…

Građani Novog Sada su krenuli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.

- OGLAS -

Građani nose zastave Srbije i Vojvodine, kao i transparente “Ja volim Vojvodinu”, “Vojvodina moja domovina”, “Vojvodina srpski ponos”, “Jedan jedini zahtjev – Vučiću ostavka” i “Napolju je vučije vrijeme”.

Govornik Milorad Kapor rekao je okupljenima ispred Sprskog narodnog pozorišta da razgovaraju sa svojim uplašenim sugrađanima i da ih obavijeste da protesti postoje.

– Ovo je kraj i Vučiću i svim budućim vučićima koji žele da dođu na vlast. Od sada, kad god oni koji pobijede na fer i demokratskim izborima počnu kršiti obećanja, izaći ćemo na ulicu – rekao je Kapor. Nastavnica na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu Bojana Bodroža kazala je da ima dužnost prema studentima da podrži građanske proteste.

– Ne pristajemo živjeti u državi u kojoj na čelnim pozicijama sjede ljudi koji nisu kvalificirani za te poslove, posjeduju kupljene diplome i plagirane doktorate, a jedino što ih kvalificira za te funkcije su stranačke knjižice – rekla je Bojana Bodroža.  

Nastavnica Filozofskog fakulteta u Beogradu Ivana Spasić kazala je da je podrška građanskim protestima ono što je profesionalna dužnost i građanska savjest akademskih radnika.

– Moramo se suprotstaviti svima koji razbijaju ovo društvo – kazala je Ivana Spasić.

Studentica Akademije umjetnosti u Novom Sadu Tea Vukadin kazala je da se građanai obraćaju sa ulica jer jedino tu mogu slobodno govoriti.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA