Vijesti
U pretresima u Gračanici pronađena veća količina opojne droge, dvije osobe uhapšene Nakon izvršenog preliminarnog vaganja i vještačenja materija koje asociraju na opojne droge, utvrđeno je da se radi o opojnim drogama.
#

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a, Sektor kriminalističke policije, Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, u saradnji s policijskim službenicima Jedinice policije za specijalnu podršku i Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a TK, nakon višemjesečne istrage, poduzimajući aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, a postupajući prema naredbi Općinskog suda u Gračanici, dana, 25.5.2023.godine na području Gračanice, izvršili su pretresanje lica D.A., rođen 2003. godine i D.A., rođen 1977. godine, oba nastanjena na području grada Gračanica, kao i vozila i objekata koja koriste navedena lica.

Tom prilikom su pronađeni sljedeći predmeti: sedam PVC pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedan grumen biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, tri PVC pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, dva mobilna telefona i digitalna vaga za precizno mjerenje, dok je u prethodnom periodu tokom istrage privremeno oduzeto i veće pakovanje bijele materije koja koja asocira na opojnu drogu. 

Nakon izvršenog preliminarnog vaganja i vještačenja materija koje asociraju na opojne droge, utvrđeno je da se radi o opojnim drogama, te je tokom navedenih aktivnosti oduzeto ukupno oko 2,7 kg opojne droge Amfetamin speed (2689 g) i 2,1 kg (2097 g) opojne droge Cannabis sativa L- konoplja.

Prema nalogu postupajućeg Tužioca koji rukovodi istragom u navedenom predmetu, licima D.A. (2003) i D.A.(1977) je oduzeta sloboda, te će isti nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj, biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBIH.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.