1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

FK Partizan postavio ultimatum: Prihvatite ove uslove ili napuštamo takmičenje!

Fudbalski klub Partizan smatra da je došlo do grubog kršenja pravila u takmičenju Superliga.

Partizan je nezadovoljan zbog toga što je u subotu morao da igra utakmicu sa Mačvom po ekstremno teškim uslovima, a samo dan kasnije utakmice Superlige su odložene zbog snježnih padavina.

 Partizan je u subotu održao vanrednu sjednicu Upravnog odbora kluba, nakon koje je izdao zvanično saopštenje za javnost u kojem između ostalog navode da će istupiti iz lige ukoliko čelnici takmičenja ne usvoje njihovu žalbu.

- OGLAS -

 Saopštenje FK Partizan:

“Fudbalski klub Partizan je dana 14. decembra odigrao posljednju prvenstvenu utakmicu jesenjeg dijela Super lige Srbije protiv FK Mačva iz Šapca. Ova utakmica je igrana u izrazito neregularnim vremenskim uslovima i završena rezultatom 0:0.

Međutim, kada pravno i sportsko nasilje prevlada, kada kako naš narod kaže “dara prevrši meru”, FK Partizan će, u cilju spriječavanja svoje dalje diskriminacije, podduzeti sledeće mjere:

 1. U skladu sa čl. 58. Pravilnika o takmičenju FK Partizan će, u predviđenom roku, uložiti žalbu na odigranu utakmicu i zahtjevati ponovno odigravanje ove utakmice.

 2. FK Partizan očekuje i apeluje na FSS da zakaže hitnu vanrednu sjednicu i skupštinu predstavnika klubova Zajednice Super lige i Prve lige Srbije kako bi se najzad argumentovano i u okviru instutucija sveobuhvatno razgovaralo o aktuelnom stanju u Super ligi Srbije.

3. FK Partizan zadržava pravo da, ukoliko se ovim njegovim zahtevima ne izađe u susret u roku od 48 sati od momenta podnošenja ovih zahtjeva i žalbe, prekine dalje učešće u Super ligi Srbije i napusti Zajednicu klubova Super lige i Prve lige Srbije.”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA