5 C
Sarajevo
25.04.2024

Hrvat već bio na aerodromu, ali je onda transfer u Liverpool propao: Bila mi je čast, ali i ovo je velik klub

Duje Ćaleta-Car je posljednjeg dana prelaznog roka bio na korak do transfera u Liverpool, ali je na kraju ipak Marseille odlučio da ga ne pusti na Anfield.

Jürgen Klopp je očajnički tražio stopera kojim bi popunio kadar za ostatak sezone, a hrvatski reprezentativac bio mu je jedna od najvećih želja.

Francuski RMC Sport objavio je da je Ćaleta-Car s djevojkom bio na aerodromu u Marseilleu na putu za Englesku kad je Marseille stopirao transfer. Navodni razlog bio je što francuski klub nije imao dovoljno vremena da nađe zamjenu za njega.

- OGLAS -

Liverpool je nakon toga doveo Ozana Kabaka iz Schalkea i Bena Daviesa iz Preston North Enda, a Ćaleta-Car je ostao u Marseilleu.

“Bila mi je ogromna čast što me takav klub traži. No u dogovoru s klubom sam odlučio ostati. Marseille je također veliki klub i smatram da ovdje imam još jako puno prostora za napredak”, rekao je hrvatski reprezentativac francuskim medijima.

Ćaleta-Car je u Marseille došao nakon SP-a 2018. godine iz Salzburga za 19 miliona eura. S austrijskim klubom je stigao do polufinala Evropske lige u kojem je u produžetku ispao upravo od Marseillea.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA