8.8 C
Sarajevo
19.03.2024

U Sarajevu krajem oktobra VIII Međunarodna naučno stručna konferencija ”Sfera 2019:Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge”

Konferencija će se održati 30. i 31.10.2019. godine u Sarajevu u Hotelu Hills. Ovo je VIII po redu Međunarodna naučno stručna konferencija u organizaciji mostarske kompanije Sfera d.o.o. Ovaj put se organizuje u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom iz Sarajeva, a tema je: ”Sfera 2019:Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge”. Program oba dana konferencije će trajati u terminu od 10 do 16 sati, a ulaz je besplatan uz obaveznu registraciju.

Prijaviti se možete putem web stranice: https://fasadnisistemi.sfera.ba/

Konferencija se bavi osnovnim elementom objekta – zidom. Iznose se regulative i standardi u oblasti energetske efikasnosti, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu ”utopljavanja” stambenih objekata, te preispituju naučna i tehnološka dostignuća, kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primjene materijala za toplinsku izolaciju i završnu obradu fasadnih zidova, gdje će se u odnosu na prethodno događaj na sličnu temu, uvesti i tematika ventiliranih fasadnih sistema, kao jedno od rješenja za finalni izgled objekta.

- OGLAS -

Kroz konferenciju se prezentiraju tradicionalni i savremeni pristupi i materijali, njihove prednosti i uslovi za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanja.

Posjetioci konferencije će moći uživati u uvodnim predavanjima i čuti o najboljim arhitektonskim praksama iz regije, a više o istom će govoriti: van. prof. dr. Salihbegović Amira; Arhitektonski fakultet Sarajevo, prof. Emeritus arhitekture Branislav Mitrović; Studio MITARH, Igor Grozdanić i Sanja Galić Grozdanić; Studio NONSTOP.

  

Sponzori konferencije su: Sika BH, Knauf, RÖFIX, Terrasit Insulation, Krug d.o.o. i kompanija Rockwool, dok su partneri i izlagači kompanije: Baumit, Austrotherm, Eps Laštro, Tehnomarket, Bh Alumil, Valpaint, IGM Visoko, Knauf Insulation i Fibran, kompanija Kompozitni materijali, te Metal Tehnologija.

Medijski pokrovitelj: FACE TV 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA