Vijesti
U Sarajevu napadnut vozač GRAS-a, oštećen i autobus U naselju Sokolović Kolonija na području općine Ilidža sinoć se dogodio napad na vozača Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS, a oštećen je i njihov autobus.
#

Kako je saopćeno iz ovog javnog preduzeća, vozač V.K. radeći na autobuskoj liniji br. 27 Ilidža – Hrasnica na terminalu Ilidža nije dozvolio ulazak u vozilo putniku bez zaštitne maske i karte za prevoz koji je, kako navode u saopćenju, bio u vidno alkoholiziranom stanju i koji je verbalno vrijeđao vozača.

"Nakon toga obavljena je vožnja do Hrasnice, a prilikom povratka u 21:20 sati upravo taj putnik je izašao na saobraćajnicu u Sokolović Koloniji (preko puta pekare Panera) zbog čega je autobus morao stati, te je uz prijetnje i psovke vozaču, više puta šakom udario u staklo vozača, a zatim kamenom pogodio i oštetio lim karoserije autobusa garažni broj 353. Policija je izvršila uviđaj, a u ovom incidentu nije bilo povrijeđenih osoba.

Molimo građane da se korektno odnose prema vozilima i voznom osoblju preduzeća GRAS, a kako bi omogućili neometan i siguran javni gradski prevoz, te pozivamo korisnike da nose zaštitnu opremu i poštuju ostale preporučene mjere u svrhu lične zaštite i zaštite drugih od zaraze korona virusom", kazali su iz KJKP GRAS.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.