Vijesti
U Sarajevu počela vanredna sjednica Vlade KS Jučer je održan i vanredni sastanak u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.
#

U Sarajevu je počela vanredna sjednica Vlade Kantona Sarajevo, zbog stravične nesreće koja se u kasnim večernjim satima desila u petak u centru Sarajeva, a u kojoj je smrtno stradala mlada doktorica Azra Spahić, dok su još dvije djevojke teško povrijeđene.

Nakon sinoćnje tragedije do koje je došlo u sarajevskom naselju Marijin dvor, već se oglasio kantonalni premijer Nihad Uk, rekavši kako će učiniti sve da divlja vožnja po ulicama Sarajeva bude prošlost.

“Trenutno u KS imamo 51 kameru, a lično ću insistirati da se novim kamerama pokriju nove lokacije u gradu, posebno mjesta nesreća poput sinošnje. MUP Kantona Sarajevo dobit će i nova vozila, a uskoro počinje s radom na desetine novih policajaca. Sankcije povratnicima kad su saobraćajni prekršaji u pitanju bit će najrigoroznije koje zakon dopušta. U stalnom sam kontaktu s ministrom unutrašnjih poslova KS Admirom Katicom, ministrom saobraćaja KS Adnanom Štetom te našim policijskim komesarom. Dogovaramo mjere koje ćemo poduzeti. Ono što je neophodno koordiniramo i s drugim nivoima vlasti. Javnost će o svemu biti blagovremeno informisana. Niko nije pošteđen od nesavjestnih pojedinaca, neće ni oni biti pošteđeni od nas. To vam obećavam”, naveo je Uk.

Jučer je održan i vanredni sastanak u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.