Vijesti
U toku dana završetak radova na sanaciji saobraćajnice u Ulici Goruša Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka u toku današnjeg rada završit će radove na sanaciji saobraćajnice u Ulici Goruša na dijelu između ulica Kranjčevićeva i Avde Jabučice.

Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka u toku današnjeg rada završit će radove na sanaciji saobraćajnice u Ulici Goruša na dijelu između ulica Kranjčevićeva i Avde Jabučice.

Podsjećamo da se radovi izvode na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka Senad Sejdić.

Vrijednost projekta iznosi 62.811 KM, a sredstva su obezbijeđena u ovogodišnjem budžetu Općine Centar.

Kako je planirano projektom, mašinski je uklonjen stari oštećeni asfalt te postavljen tamponski sloj debljine pola metra. Uklonjeni su i stari oštećeni ivičnjaci umjesto kojih su postavljeni novi betonski. Osim sanacije 14 postojećih šahtova također je urađena i njihova nivelacija, kao i šibera za vodu i slivničkih rešetki. U toku dana biće završeno i postavljanje novog asfalta duž saobraćajnice, te duž trotoara za kretanje pješaka. Za nadzor ovog projekta je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

Gradilište je u toku dana obišao i načelnik Ajnadžić zajedno sa pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.