Vijesti
U Travniku oskrnavljena bista Josipa Broza Tita Ustvrdio je da je policija izvršila uviđaj, a na raspolaganje su joj stavljene i snimke video nadzora iz zgrade Općine Travnik
#

U Travniku je oskrnavljena bista nekadašnjeg predsjednika Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ) Josipa Broza Tita, a incident je prijavljen policiji.

Predsjednik Udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (UABNOR) općine Travnik Fuad Lolić kazao je novinarima kako su na bisti, koja se nalazi u blizini zgrade Općine Travnik, bili ispisani grafiti, koje su članovi tog udruženja danas izbrisali.

– Bio je nacrtan kukasti krst, napisana poruka ‘Tito je Hrvat’ i nije za medije da govorim što je sve bilo nacrtano. To je jedna vrsta užasa. Fašistička poruka i ništa drugo… Smatram da je Travnik uvijek bio i da će ostati slobodarski grad i nemam riječi s kojom bih ovo opisao – kazao je Lolić.

Ustvrdio je da je policija izvršila uviđaj, a na raspolaganje su joj stavljene i snimke video nadzora iz zgrade Općine Travnik.

– U slučaju da se radi o maloljetnoj osobi, UABNOR će pokrenuti postupak protiv roditelja maloljetnika, s ciljem upozoravanja roditelja, kao i obrazovnih institucija na području općine Travnik koje moraju, kroz nastavni program, dati značaj antifašističkoj borbi i djelu i liku Josipa Broza Tita – naveli su iz UABNOR-a.

Kako je istaknuto, ovaj incident neće spriječiti članove UABNOR-a da danas, 4. svibnja, obilježe godišnjicu smrti Josipa Broza Tita.

 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.