8.8 C
Sarajevo
24.04.2024

Kojović: “Svakog prvog marta posjećujem Alijin mezar”. Ćudić: “Izetbegovićeva djela znam bolje od članova SDA”

Liderima Naše stranke posljednjih dana očigledno nije lako. Nakon čvrste odluke da diktiraju uslove u Bh. bloku i pod svaku cijenu zaustave ulazak ljevice u vlast, praćene brojnim gafovima iz ove stranke, od izjava članova njihovog rukovodstva da ne treba insistirati na putu u NATO jer oko toga “nema konsenzusa”, preko tvrdnji da je cilj izgraditi “Republiko Sarajevo” do izjednačavanja historijskih uloga tri nacionalne stranke u BiH, Naša stranka pretprila je niz medijskih kritika koje su im, prema svemu sudeći, veoma teško pale.

Da nisu imuni na medijske kritike i optužbe za antipatriotsko djelovanje, Naša stranka je pokazala kroz naprasnu potrebi da dokaže svoj patriotizam, a najzanimljiva u tom pogledu je naglo rođena ljubav prema prvom predsjedniku Republike BiH Aliji Izetbegovići. Tako je, u intervju za Klix., predsjednik ove stranke Predrag Kojović javnosti otkrio da navodno svake godine obilazi Izetbegovićev mezar:

“Ja u mnogo čemu nisam politički istomišljenik s pokojnim predsjednikom Alijom Izetbegovićem, ali svake godine na 1. mart odem na njegov mezar, jer ga izuzetno poštujem zbog dvije stvari. Prva, jer je ostao s nama u napadnutoj zemlji i opkoljenom gradu i druga, jer nije dozvolio etničko čišćenje Sarajeva u ratu i žrtvovao je svoje borce da kazni ratne zločince u redovima svoje vojske. Žao mi je što tu vrstu morala i promišljanja BiH Bakir nije naslijedio od svog oca”, izjavio je Kojović.

- OGLAS -

No stvar nije stala samo na Kojoviću. Svoju privrženost prema liku i djelu rahmetli Izetbegovića iskazala je i Sabina Ćudić, koja je u svom posljednjem Facebook komentaru između ostalog poručila:

“Ljude ne dehumaniziram neovisno o ideološkom, ličnom ili bilo kom drugom jazu, i željela sam na taj način, podvlačeći stavove sa kojima sam se slagala, iskazati svoje poštovanje za gospodina Tihića. To sam spomenula Izetbegoviću, te rekla da mi je žao što pisana djela njegovog oca, principe o kojima je govorio, čini mi se, nažalost, poznajem bolje od nemalog broja zastupnika SDA”, tvrdi Ćudić.

Ostaje da se vidi kako će glasači Naše stranke, ali i politički kritičari reagirati na ovu iznenađujuće iskazanu ljubav Naše stranke prema politici i idejama Alije Izetbegovića.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA