8 C
Sarajevo
26.04.2024

Čović bez komentara o mogućem ulasku DF-a u vlast

Odgovorio je i na pitanje kada se očekuje da oba doma PSBiH profunkcioniraju u punom kapacitetu i otpočnu sa zasjedanjima.

“Duboko vjerujem da Dom naroda koji je danas izabrao svoj Kolegij da ćemo uspješno dogovoriti plan rada i za ovu i za naredne četiri godine. To je što se tiče Doma naroda, s obzirom da Parlamentarna skupština djeluje na principu donjeg i gornjeg doma, duboko vjerujem da ćemo imati zajednički kolegij oba doma, nadam se već naredne sedmice, ovo je moj osobni stav”, kazao je Čović.

Rekao je da kada je u pitanju Vijeće ministara BiH da su počeli razgovori za formrianje Vijeća ministara BiH i da smatra da se već sad može imenovati mandatar za sastav Vijeća ministara BiH, prenosi nap.ba. 

- OGLAS -

“Neću govoriti o rokovima ali vjerujemo da je sasvim izvjesno narednog mjeseca da imamo Vijeće ministara”, kazao je Čović.

Odgovarajući na pitanje kada se očekuje sastanak predsjednika HDZBiH,SDA i SNSD-a, Čović je kazao da je danas o tome razgovarao s Izetbegovićem i da će razgovarati i s Miloradom Dodikom, predsjednikom SNSD-a, kako bi u narednih nekoliko dana održali sastanak.

Čović je na pitanje da prokomentira mogućnost ulaska DF-a u vlast kazao: „Nemam komentara“.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA