5.5 C
Sarajevo
24.04.2024

Obilježena 27. godišnjica pogibije pripadnika Prve podrinjske brigade

 

U ime Općine Centar obilježavanju godišnjice pogibije pripadnika Prve podrinjske brigade prisustvovali su načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, njegov savjetnik Bećir Sirovina, te predsjednik Komisije Općinskog vijeća Centar za boračka pitanja Dževad Jusić.

Članovi porodica poginulih, saborci, predstavnici Kantona Sarajevo, općina Centar i Novi Grad, te boračkih udruženja danas su položili cvijeće i učenjem Fatihe i minutom šutnje odali počast poginulim pripadnicima Prve podrinjske brigade koji su 31. jula 1992. godine zajedno sa lokalnim jedinicama iz općina Centar, Vogošća, Novi Grad i jedinicom Ministarstva unutrašnjih poslova u borbama na Poljinama položili svoje živote za odbranu naše države.

- OGLAS -

Načelnik Ajnadžić, koji je nekadašnji ratni komandant Prve podrinjske brigade i Prvog korpusa Armije RBiH, je kazao da na ovom časnom i ponosnom historijskom mjestu treba odati počast svim patriotima koji su uzeli učešća u odbrani države BiH.

-Moramo preuzimati obaveze naspram porodica šehida i poginulih boraca, te svih onih koji su učestvovali u odbrani BiH i koji su podnijeli najveću žrtvu tokom odbrane naše države, zarad mira i perspektive naše djece i budućih generacija. Ne smijemo zaboraviti šta se dešavalo tokom proteklog rata na ovim prostorima kada je bilo časno braniti Bosnu i Hercegovinu, jer je zaborav protivnik branilaca BiH i časno ispisanih stranica naše historije, te protivnik naše države, kazao je Ajnadžić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA