10.5 C
Sarajevo
19.04.2024

Gennaro Gattuso, trener Milana: “Moj idealan saigrač bio bi Luka Modrić”

Gennaro Gattuso (40), trener Milana, nekada i sam sjajni defanzivni vezni fudbaler, izjavio je da bi njegov idealan saigrač u timu bio hrvatski reprezentativac i ove godine najbolji fudbaler svijeta Luka Modrić, kako prenosi Anadolu Agency (AA).

Gattuso je na youtube kanalu Evropske fudbalske federacije (UEFA) upitan koga bi od današnjih fudbalera volio za saigrača i protiv koga bi volio da igra.

“Svi kažu Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, ali ja bih volio da igram sa Lukom Modrićem. Mislim da je nevjerovatan igrač, stvarno mentalno snažan i čisti fudbaler. Kada bih se vratio unazad u moje vrijeme igrao sam protiv nekoliko ‘životinja’, kao što su Edgar Davids, Dennis Wise, Paul Ince na počecima moje karijere. Iz današnje fudbalske ere volio bih da se nadmećem sa Paulom Pogbom. Ima još jedan igrač, a to je Blaise Matuidi. On izgleda kao da ne prestaje trčati, uvijek je pored vas“, kazao je Gattuso.

- OGLAS -

Gattuso je u karijeri igrao za Perugiju, Glasgow Rangers, Salernitanu, Milan i Sion. Najveće uspjehe ostvario je sa Milanom s kojim je stigao do dva naslova šampiona Italije i Evrope, dva Superkupa Evrope i jedne titule svjetskog šampiona.

Za “rossonere“ odigrao je 468 takmičarskih utakmica i postigao 11 golova. U dresu reprezentacije Italije, s kojom je bio svjetski šampion 2006. godine, nastupio je 73 puta i jednom se upisao u strijelce.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA