Vijesti
Uhapšen brat Milanka Kajganića, glavnog tužioca Tužilaštva BiH, zbog krađe auta i iznuđivanja novca Sve mjere i radnje preduzete su uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona Orašje.
#

Brat Milanka Kajganića, glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Danko Kajganić uhapšen je jučer u Banjoj Luci, potvrđeno je za "Raport".

On je uhapšen u akciji koji je provodilo Tužilaštvo Posavskog kantona i to zbog krađe automobila i iznude. Kako je potvrđeno za ovaj portal, krađe su izvršene na području Odžaka, a Kajganić je uhapšen u Banjoj Luci.

MUPRS je saopćio da je, pored Kajganića, uhapšena još jedna osoba, dok se za trećom traga.

“Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka 24. 5. 2023. godine predali su policijskim službenicima Policijske uprave Odžak lica A. G. i D. K., obojica iz Banje Luke, oduzete predmete i putničko vozilo koje se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ‘Teška krađa’ u nadležnost i dalje postupanje.

Naime, policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Gradiška, vršili su operativne provjere u vezi sa dopisom Policijske uprave Odžak u vezi s krivičnim djelom ‘Teška krađa’, izvršeno dana 13. 4. 2023. godine na području općine Odžak, a tom je prilikom otuđeno putničko vozilo marke ‘Jaguar'”, saopćeno je.

Preduzimanjem operativnih mjera i radnji utvrđeno je da se lica A. G., D. K., koja su 24. 5. 2023. godine lišena slobode i još jedno lice za kojim se intezivno traga mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Također, na području Laktaša pronađeni su dijelovi putničkog vozila, a na području Gradiške putničko vozilo, koji su, uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona Orašje, uz potvrdu oduzeti.

Sve mjere i radnje preduzete su uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona Orašje.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.