Vijesti
Uhapšeni u akciji “Square” predati u Tužilaštvo KS, evo za šta se terete Kako se navodi u saopćenju osumnjičeni će biti zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku, postupajući tužioci odlučit će o daljim mjerama.
#

Nakon kriminalističke obrade u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo predati su osumnjičeni Amir Ibrišimović, Ismet Hamzić, Džemaludin Mutapčić i Emir Kukić koji su lišeni slobode u akciji kodnog naziva "Square".

Kako se navodi u saopćenju osumnjičeni će biti zadržani 24 sata i u tom zakonskom roku, postupajući tužioci odlučit će o daljim mjerama.

Tužilaštvo KS ih tereti da su od 2009. godine do lišenja slobode, u okviru organizirane grupe poduzimali nezakonite radnje radi sticanja protupravne imovinske koristi zloupotrebljavajući svoj položaj i krivotvoreći dokumentaciju na način da su nezakonito stjecali vlasništvo nad zemljištem, prometovali većim brojem nekretnina na području Kantona Sarajevo, a kojim se nije moglo prometovati, čime su stekli protupravnu imovinsku korist od najmanje četiri miliona maraka.

Kako se navodi u saopćenju Tužilaštva KS, navedene radnje članovi spomenute grupe realizirali su uz pomoć nekoliko advokata i notara, na osnovu čega su vršeni upisi nad vlasništvom zemljišta i nekretnina drugim osobama koje nisu stvarni vlasnici i takve preprodavali trećim osobama.

 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.