Vijesti
Uhapšenim u akciji "Konak" određen pritvor: Od prikrivenog istražitelja SIPA-e uzeli 25.000 KM Oni su pod istragom zbog krivičnih djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, primanja dara i drugih oblika koristi i protuzakonitog posredovanja
#

Na prijedlog Tužilaštva BiH Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor za osumnjičene pripadnike Granične policije BiH Rejhana Rakovića i Ensara Saličinovića te Kenita Čakića, koji su uhapšeni u okviru akcije "Konak".

Oni su pod istragom zbog krivičnih djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, primanja dara i drugih oblika koristi i protuzakonitog posredovanja, koja se odnose na koruptivna ponašanja i aktivnosti prilikom natječaja za prijem uposlenika u Graničnu policiju BiH.

Terete se da su tokom prošle i ove godine zahtijevali i primili određeni novčani iznos, kako bi osigurali prijem u radni odnos u Graničnu policiju Bosne i Hercegovine.

U prijavi, koja je poslana direktorima policijskih agencija i pravosudnim institucijama, napisano je da je kadetima za prijem traženo između 15.000 i 20.000 maraka.

Kako saznaje "Avaz", oni su ovaj novac uzeli od prikrivenog istražitelja SIPA-e koji se predstavio kao kadet. 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.