6.6 C
Sarajevo
24.04.2024

Zakon o radu i budžet sljedeće sedmice na Skupštini Brčko distrikta

Šefovi poslaničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH usaglasili su danas dnevni red 43. redovne sjednice Skupštine, koja je zakazana za 13. mart ove godine.

Pred poslanicima će se naći dvadesetak tačaka dnevnog reda, među kojima je novi zakon o rad i budžet distrikta za 2019.

“Ono što će zasigurno pobuditi pažnju javnosti je novi zakon o radu, koji je jutros usvojila Vlada i mi smo ga uvrstili u dnevni red Skupštine. Tu je i set zakona koji se odnosi na plate svih zaposlenih koji se finansiraju iz budžeta Brčko distrikta u drugom čitanju, kao i nekoliko važnih odluka. To je odluka o određivanju konačne lokacije buduće sportske dvorane na Ficibajeru i odluka koja je dugo bila na čekanju, a tiče se kreditnog zaduženja za Luku Brčko”, rekao je predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić.

- OGLAS -

Na dnevnom redu sjednice bit će i Nacrt zakona o dopunama Zakona o javnoj imovini, Prijedlog budžeta Brčko distrikta BiH za 2019. godinu, plan poslovanja JP “Komunalno Brčko” za 2019. godinu kao i nekoliko odluka o utvrđivanju javnog interesa za Brčko distrikt BiH za izgradnju puteva i ulica.

Nova 43. redovna sjednica Skupštine počet će nakon razmatranja preostalih tačaka dnevnog reda 42. redovne sjednice koja je prekinuta tokom razmatranja Nacrta zakona o planiranju, projektovanju i razvoju Brčko distrikta BiH, saopćeno je iz brčanske Skupštine.

“Imali smo konsultacije o toj temi i mogućnosti da se ovaj zakon usvoji u prvom čitanju. Nakon svih usaglašavanja došlo se do prijedloga da se ipak obavi stručna javna rasprava i da se na osnovu toga pripreme amandmani kojima ćemo poboljšati tekst zakona. Mislim da ćemo time prevazići nesporazume”, rekao je predsjednik Kadrić nakon pripremnog sastanka.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA