5 C
Sarajevo
27.04.2024

Najmlađi debitant u historiji Eura šokirao fudbalski svijet: S roditeljima sam krijumčario kokain

Jetro Danovich Sexer Willems, reprezentativac Nizozemske, u razgovoru s nekadašnjim igračem Ajaxa i Intera Andyjem van der Meijdeom Willems je šokirao fudbalski svijet.

Desni bek Eintracht Frankfurta priznao je da je kao dijete krijumčario kokain.

“U jednom smo trenutku ostali bez novca. Čak i kad smo se zaposlili, nije ostalo dovoljno novca. Tada su moji roditelji rekli da ćemo krijumčariti drogu”, rekao je Willems, dodavši:

- OGLAS -

“Žrtvovao sam se kad sam vidio da moji roditelji to ne mogu učiniti sami. Roditelji su razgovarali sa mnom o tome, ali ako to moram učiniti za svoju porodicu, jednostavno ću to učiniti”.

Fudbaler rođen na Kurasau drogu je krijumčario samo jednom, a to se dogodilo kad se njegova porodica doselila u Nizozemsku.

“Zalijepili su mi kokain oko nogu. Ponašao sam se vrlo čudno, ali oni zapravo ne obraćaju pažnju na djecu”, istakao je defanzivac Eintracht Frankfurta dodavši da je dolazak u Nizozemsku bio svjetlo za njih i da više nikada ne želi doći u situaciju u kojoj je bio.

On je najmlađi je debitant u historiji Eura. Sa samo 18 godina i 71 danom debitovao je na Evropskom prvenstvu 2012. godine protiv Danske, a do sada je upisao 22 nastupa za reprezentaciju Holandije.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA