13.8 C
Sarajevo
20.04.2024

U Srbiju stigla oklopna vozila iz Rusije

 Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da su u Srbiju već stigla oklopna vozila iz Rusije, u okviru realizacije dijela dogovora koji je postigao sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom o doniranju 30 ruskih tenkova i 30 oklopnih vozila za Vojsku Srbije.

On je rekao da je do sada stiglo ukupno šest oklopnih vozila. 

“To su izvanredna vozila, imaju žiroskopsku stabilizaciju, termovizijske kamere, ojačan oklop, 24 časa posada može da provede u samom oklopnom vozilu. Izuzetna su vozila. Mi treba deset da ih dobijemo na poklon”, rekao je Vučić u Smederevu. 

- OGLAS -

On je zahvalio Putinu i ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu za donaciju. 

“To je velika podrška i značajno jačanje borbene gotovosti Vojske Srbije”, rekao je Vučić. 

On je najavio da će sutra biti objavljena zvanična informacija o ovoj ruskoj donaciji, koja je stigla u Srbiju. 

Osvrćući se na učestala hapšenja Srba na Kosmetu, Vučić je rekao da zna koliko je teško porodicama, ali i da svi zajedno treba da razumiju da “srpska suza nema roditelja” i da je neće imati u svijetu, te da Srbija mora stalno da jača kako bi pomogla svom narodu na Kosmetu. 

On je ponovio da su Albanci na Kosmetu sve nervozniji, jer je Srbija sve uvaženija u svijetu i jer se sa Beogradom razgovara što sa Prištinom nije slučaj. 

Vučić je rekao da Srbija, nažalost, od 1999. godine nema suverenitet na Kosmetu, a da je Priština 2008. godine preuzela sve ingerencije srpske države na Kosmetu, zahvaljujući u velikoj mjeri i pojedincima iz tadašnje vlasti u Beogradu. 

“Najavljuju da će naredne godine, osim /američkom senatoru/ Bobu Dolu i drugima, podići i spomenik nekim od pojedinaca iz tadašnje vlasti /u Beogradu/. Ja sam srećan jer ću biti prvi na listi za odstrel, jer to znači da radim dobro”, rekao je Vučić. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA