Vijesti
Uskoro obnova još jednog vrtića u Novom Sarajevu Prostor vrtića “Kolibri” nalazi se u sklopu poslovnog objekta u ulici Kolodvorska 11 u naselju Pofalići i trenutno je u devastiranom stanju.
#

U sarajevskoj Vijećnici potpisan je Sporazum o reguliranju međusobnih prava i obaveza na realizaciji projekta rekonstrukcije vrtića „Kolibri“ između Grada Sarajeva, Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS, Zavoda za izgradnju KS, Općine Novo Sarajevo i JU „Djeca Sarajeva“.

 

Radi se o finansiranju izgradnje nekadašnjeg vrtića „Kolibri“ u iznosu od 2.050.000 KM od čega Grad Sarajevo izdvaja 1.250.000 KM, resorno Ministarstvo 650.000, a Općina Novo Sarajevo 150.000 konvertibilnih maraka.

 

 

Istovremeno, potpisan je i Sporazum o zajedničkoj javnoj nabavci između Grada Sarajeva, Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i Općine Novo Sarajevo kojim se definira da će javnu nabavku za izvođenje radova sprovesti upravo Grad.

 

Prostor vrtića “Kolibri” nalazi se u sklopu poslovnog objekta u ulici Kolodvorska 11 u naselju Pofalići i trenutno je u devastiranom stanju. Pripadajući prostor vrtića sastoji se od prizemlja i jednog sprata ukupne površine od skoro 1.500 m2. Njegovom rekonstrukcijom se nastoji dispozicijom, arhitekturom, volumenom i izborom materijala ne narušiti ambijent i okruženje u kojem se nalazi. Organizacija prostora u objektu je prilagođena funkcionalno organizacionim potrebama korisnika objekta.


Projektom je planirano formiranje 7 odgojnih jedinica sa pratećim sadržajima. Maksimalni kapacitet vrtića “Kolibri” je 180 djece uzrasta od 3 do 7 godina uzimajući u obzir ukupnu površinu odgojnih jedinica i maksimalni broj djece u odgojnim grupama, a u skladu sa osnovnim pedagoškim i zdravstveno-higijenskim uslovima.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.