6.6 C
Sarajevo
24.04.2024

Smijenjen Bilal Šuman

Prilikom donošenja odluke članovi Izvršnog odbora vodili su se posljednjim lošim rezultatima bh. rukometaša u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2022. godine, kada su poraženi od Estonije, a zatim istog rivala u neubjedljivoj igri na domaćem parketu savladali sa nedovoljnih dva gola razlike. Time je doveden u pitanje plasman BiH na EURO 2022.

Šumanu je zbog zasluga koje je imao u odlasku bh. reprezentacije na prvo Evropsko prvenstvo u istoriji prošle godine u Austriji. Norveškoj i Švedskoj, ponuđena pozicija sportskog direktor svih muških selekcija.

Iz izvora bliskog Rukometnom savezu BiH Anadolu Agency (AA) saznaje da će Šumanov nasljednik biti iskusni i provjereni hrvatski trener 54-godišnji Ivica Obrvan, koji je prihvatio ponuđene uslove. Ostaje još da iz RS BiH ozvaniče njegovo imenovanje.

- OGLAS -

Obrvan je tokom karijere vodio mnoge klubove, među kojima se izdvajaju Zagreb, Gorenje Velenje i Chambery, a jedno vrijeme bio je selektor Sjeverne Makedonije.

Također, na današnjoj sjednici Izvršni odbor je imenovao Elmira Grančanovića za direktora ženske rukometne reprezentacije BiH. Kada je riječ o izboru selektora bh. djevojaka o toj temi IO će raspravljati nakon što dobije prijedloge kandidata od Stručne komisije RS BiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA