Vijesti
Uskoro rekonstrukcija južne obilaznice u Mostaru: Potpisan ugovor za izgradnju Rok za izvođenje radova je godinu dana
#

Grad Mostara i Putovi d.o.o. Grude potpisali su ugovor o izgradnji pristupne ceste na južnoj mostarskoj obilaznici, dionica Varda – Rodoč, ukupne vrijednosti 2.480.400 maraka s PDV-om.

Ugovor obuhvaća radove na dionici postojeće ceste, izmjenu dijelova trase, proširenje i ispravljanje krivina, odvodnju i sanaciju.

Po riječima direktora Putovi d.o. o. Grude Darke Mandića, predmet ugovora su radovi na sanaciji i izgradnji pristupne ceste dionica Varda – Rodoč u dužini od oko 2.700 metara, a prema projektnoj dokumentaciji koju je izradila GEO-DATA d.o.o. Mostar.

"Rok za izvođenje radova je godinu dana, računajući od dana uvođenja izvođača u posao, te se nadamo da ćemo radove završiti u predviđenom vremenu", poručio je Mandić.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić ocijenio je da se radi o vrlo važnom infrastrukturnom projektu za Mostar.

"Uz južnu obilaznicu rekonstruira se i Varda koja je rađena devedesetih godina i nakon toga nije bilo značajnijih ulaganja osim redovitog održavanja te dionicu", dodao je Kordić. 

Istaknuo je kako će prometnica dati dodatni značaj usvojenom regulacijskom planu i industrijskoj zoni Miljkovići, koja će biti smještena u tom području.

"Sam projekat se finansira sredstvima Vlade FBiH, a implementacija je na Gradu Mostaru te smo u roku odradili potrebnu dokumentaciju", kazao je mostarski gradonačelnik.

Šef Službe za građenje infrastrukturnih objekata Grada Mostara Emir Nuspahić podsjetio je kako će realizacija ovog projekta te dovršetak gradnje mostarske južne obilaznice imati veliki značaj za Mostar s obzirom da trenutno sav teretni promet odvija kroz samo središte grada.

(Raport)

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.