11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Vedad Ibišević – skroman ali uvijek neugodan, kapiten iz glavnog grada Njemačke

Rođen u brdsko-planinskom gradu Vlasenici, na nekih 600m nadmorske visine. Nekada dječak sa loptom ispred kuće koji je imao nadu da će postati veliki.

Nada je vremenom postala realnost. Realnost je kapitenska traka fudbalskog kluba koji dolazi iz jednog od najrazvijenijih gradova u Evropi, berlinska Herta.

Vedad Ibišević uskoro će odigrati svoju 300. utakmicu u Bundesligi. Tačnije, protiv Borusije igra svoju ukupnu 296. Učinak od 114 golova I 47 asistencija nije zanemariv, a našeg vedatora svrstava u red najboljih napadača koji su nastupali u Njemačkoj.

- OGLAS -

Uvijek skroman, tih i nasmijan, a na terenu i s loptom u nogama vrlo neugodan. Kada je najpotrebnije Ibišević zna biti najkritičniji, kritičan prema sebi, a rezultat toga gol u mreži protivnika. Tako je i za reprezentaciju pogađao 28 puta, naš plavooki bombarder.

Poenta ovog teksta nije trebala biti priča o Ibiševiću, već najava utakmice koja slijedi između Vedadove Herthe i Borusije iz Dortmunda. Uvijek je neugodna ta Borusija i nikada ne znaš šta očekivati. Ukoliko klub iz glavnog grada Njemačke večeras slavi, probit će se do vrha tabele Bundeslige.

Inače, Borusija je prva na tabeli sa 5 bodova više od šestoplasirane Herte. Strašan je niz utakmica bez poraza koji ekipa Favre Luciena ima, čak 16. Također, oni ne znaju za poraz već 7 utakmica zaredom.

Kod Herte je stanje malo drugačije, rezultati su više na toplo-hladno ali ekipa Dardai Pala i dalje drži priključak za vodećim ekipama u vrhu tabele.

Poželimo sreću našem Vedadu koji traži ukupno 115. gol u Bundesligi.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA