7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

MUP RS-a: Sumnja se da su ubice policajaca pobjegle na teritoriju RS-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a aktivno radi na pretrazi sumnjivog terena te potrazi za ubicama dvojice policajaca iz Sarajeva. Iz njihovog Ureda su nam potvrdili da postoji pretpostavka da su ubice otišle na teritoriju RS-a.

“MUP RS-a je odmah po događaju kontaktiran te se uključio u potragu za počiniocima ovog djela. Mi smo u koordinaciji sa policijom iz Kantona Sarajevo te vršimo pretragu I pregled teritorije. Za sada postoje sumnje I pretpostavke da su ubice pobjegle na teritoriju RS-a. To znači da moramo vršiti pojačan nadzor”, naglasila je Mirna Miljanović, portparolka MUP-a RS-a.

Iz MUP-a RS-a su nam više puta potvrdili da je većina policijskih jedinica na terenu.

- OGLAS -

“Jedinica za podršku iz Istočnog Sarajeva, jedinice za podršku iz Doboja I Foče, svi oni su na teritoriji I pretražuju teren. Sve aktivnosti koordinira policija iz Sarajeva. Sve se radi u cilju pronalaska ove kriminalne grupe”, potvrdila je Miljanović.

Na pitanje o informaciji da je kriminalna grupa nastanjena na teritoriji RS-a, Miljanović je istakla da još nemaju konkretne dokaze ko su počinioci te da postoji sumnja da su pobjegli na teritoriju RS-a.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA