6.6 C
Sarajevo
19.03.2024

Frizure koje će biti apsolutni hit u 2020. godini

Beauty stručnjaci ove sezone predlažu nekoliko frizura koje će u 2020. biti popularne pa ako volite eksperimentirati s kosom i mijenjati dužinu i stilove, britanski stilist Luke Hersheson otkrio je što možete očekivati.

Balayage

Već je neko vrijeme ova tehnika bojenja hit, a čini se kako će biti i u 2020. Balayage je tehnika drugačijeg bojanja pramenova. Umjesto klasičnog odvajanja tokom kojeg se pramenovi boje i motaju u foliju, balayage tehnikom pramen se boji labavo, poput metenja. Dio oko vlasišta se ne boji već samo pramenovi koji uokviruju lice, donji dio kose i vrhovi.

 

/

Balayage je odličan način da u kosu unesete živost i razbijete monotoniju prirodne boje. Ova tehnika uključuje posvjetljivanje ili bojenje u tamnije nijanse, a kosi daje prirodan i pomalo nestašan izgled.

- OGLAS -

‘Francuske’ šiške

Još su prošle godine šiške imale veliki povrat na modnu scenu, a ove su se zime za njih odlučile i mnoge trendsetterice.

Ove šiške možete dijeliti po sredini ili na stranu, a karakteristične su po stepenastom padu prema ušima. Praktične su jer se ovaj look svakodnevno može mijenjati, a izgleda razigrano i mladenački.

/

‘Bob neravnih rubova’

Britanski stilisti kažu kako je bob jedan od bezvremenskih klasika – a ove je godine najpopularniji oblik bob do vilice.

“Linija kose kretat će se između vilice lica i ramena, a krajevi će imati puno više teksture, baš kao što je Jennifer Lopez pokazala”, rekao je Hersheson koji kaže i da se bob frizura može nositi ravna ili blago valovita, a najbolje je da ne bude dulja od ramena.

/

‘Bronde’

Ključ za postizanje ove boje je u tome da prirodna kosa bude vidljiva ispod pramenova, a riječ je o boji koja nije ni plava ni smeđa, već nešto između. Ovu boju kose mnogi obožavaju, a rado je nosi i Gigi Hadid i Jessica Biel.
Očekuje se da će ovakvo bojanje ove godine biti još popularnije, baš kao ‘ombre’ prije par godina.

/

Pixie

Ova kratka frizurica popularna je još od Audrey Hepburn koja ju je nosila sredinom 1950-ih.

“To je klasična kratka frizura koja je snažno utjecala na mnoge djevojke, a s njom su izgledale odvažno”, rekao je stilist koji dodaje i da ona drastično skraćuje vrijeme potrebno za stiliziranje, ali da je i najučinkovitiji način da pošaljete poruku i ostanete upamćeni.

/

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA