Vijesti
UŽIVO | Oproštaj od nogometne legende: Brojne kolege, prijatelji i sugrađani na komemoraciji Ivici Osimu Komemoracija legendarnom Ivici Osimu održat će se danas od 11:00 sati u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Brojni prijatelji i sugrađani već sada su stigli u pozorište.

Ivica je jedan od najvećih sarajevskih sinova, jedan od najboljih fudbalskih stručnjaka koja je Bosna i Hercegovina ikada imala. Osim ogromnog fudbalskog znanja, Ivica je svakome mogao udijeliti poneki savjet. 

Sahrana Ivice Osima, koji je preminuo u Gracu 1. maja, bit će održana u 14 sati u Aleji velikana na groblju Bare.

Naša ekipa je na terenu i možete pratiti UŽIVO komemoraciju Ivici Osimu.

12:05 Željko Komšić: Osimovo djelo ostat će kao putokaz o čestitosti BiH! Švabo, legendo, hvala ti na svemu!

"Ivicu Osima ćemo pamtiti kao dobrog čovjeka koji je dao nesebičan doprinos svojoj zemlji u teškim trenucima. Ovaj grad, svoju zemlju, sugrađane nikada nije zaboravio! Mi sjećanje na njega nikada ne smijemo zaboraviti. Švabo, kako smo ga odmilja svi zvali ostat će u sjećanju i posebno u srcima navijača i simpatizera FK Željezničar. Ostat će Osimovo djelo kao putokaz o čestitosti BiH. Zbogom legendo i hvala ti na svemu!"

11:54 Direktor nogometne reprezentacije Japana: Siguran sam da ćete nastaviti pratiti fudbal odozgo! Gospodine Osim, bilo je bogatstvo učiti od vas!

Počela je komemoracija Ivici Osimu u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Tim povodom obratio se tehnički direktor reprezentacije Japana. 

"Hvala Vam puno gospodine Osim. Ja sam naučio puno od vas. Bilo je veliko bogatstvo učiti od vas. Japanski treneri i igrači naučili su mnogo od vas. Doveli ste japanski fudbal na potpuno novi nivo. Omogućili ste nam da vidimo snagu japanskog naroda. Nemam dovoljno riječi da iskažem zahvalnost za vas. Siguran sam da ćete nastaviti pratiti fudbal odozgo!"

11:53 Baždarević zaplakao na Osimovoj komemoraciji: Bio je trener iznad svih trenera, vizionar ispred vremena!

"Imam veliku tremu jer je ovo moj prvi govor čovjeku s kojim sam živio 40 godina. Obraćam se u moje ime, ime moje porodice, generacije i svih generacije koje su vladale i živjele sa šefom. On je obilježio naše živote, naše karijere. Obilježio je svog Želju, ovaj grad, ove prostore i sve sredine u kojima je radio. Bio je veliki trener, otac, učitelj. Znao je da da, da pomogne, da od nas pravi prave fudbalere i dobre ljude. Znao je da gradi, stvori, da pobjeđuje, gubi, al uvijek s dostojanstvo. Bio je trener ispred iznad svih, vizionar ispred vremena."

11:36 Asima Osim u suzama na komemoraciji svom suprugu Ivici

Asima Osim stigla je u pratnji porodice u Narodno pozorište na komemoraciju svom suprugu Ivici, kojem je bila najveća podrška. Njihov brak je trajao skoro 60 godina, a bila je uz njega i u najljepšim i u najtežim vremenima.

11:23 Baždarević o Osimu: Ostaće zabilježen kao jedan veliki čovjek i stvaralac, onaj koji je volio fudbal!

Baždarević je kazao da je sa Osimom proveo 14 fudbalskih godina, i nakon toga mnoge godine prijateljstva.

“Iako svi znamo da je smrt satstavni dio naših života, puno je emocija i tuge kada znaš da odlazi jedan veliki čovjek koji je obilježio ne samo moj život i karijeru, nego i svih nas. Puno je emocija”, istakao je.

11:11 Benjamina Karić za FACE o Ivici Osimu: Danas se opraštamo od pravog velikana!

11:02 Trenutno u Narodno pozorište pristižu brojni prijatelji, kolege i poštovaoci Ivice Osima među kojima Edis Mulalić, Fadil Novalić, Bakir Izetbegović, Sebija Izetbegović, Benjamina Karić.

 
 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.