Vijesti
Duraković Vukanoviću:Priznaj genocid,poštuj državu! Vukanović: Prije bih odbranio Begiju nego Jelenu
Duraković oštro odgovorio Vuksanoviću : Imaš nedefinisane stavove! Ratni zločin je ratni zločin ma ko ga počinio!
Duraković: Zastupnici u NSRS-u pokrenuli inicijativu da se Begiji oduzme imunitet! Kako ćeš ti, Vukanoviću glasati? Vukanović: Protiv, naravno! Duraković: Šta je meni razlika između tebe i Dodika! Svi ste vi jedan, niste vi nikakva opozicija!
Vukanović: Stranci su zlo, oni su krivi za sve! Stranci nas zakovali, gurnuli u rat i sad nas lože! Moraju otići i Bakir i Dodik i Čović! Bakir je diler, on dila: Daj mi Tuzlu, evo ti.... Srđan Aleksić je Partizan, a ne četnik!
#

Duel u Centralnom dnevniku koji su mnogi danima prizivali. Saznajte zašto je nastao verbalni sukob između Ćamila Durakovića, zastupnika u Skupštini opštine Srebrenica i Nebojše Vukanovića, zastupnika u NSRS. Otvoreno o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti:

Vukanović: U NSRS sam donio maskirnu jaknu koja nije uniforma! Svaki zločin koji se dogodio u ovom ratu ima ime i prezime! Ne može da odgovara narod ili grupacija! Moja politika je hod po ivici, jer želim da ogolim populizam Milorada Dodika i njegovu saradnju sa SDA! 

Duraković: Imaš neke, meni nedefinisane, stavove! Ratni zločin je ratni zločin ma ko ga počinio! Za mene je ratni zločinac onaj ko je presuđen! Tebi bi odgovaralo da mi poistovjetimo žrtve i zločince! 

Vukanović: Da li presude oslikavaju stanje na terenu po broju stradalih?

Duraković: Vi ne znate broj stradalih na terenu! Znaš li koliko je Bošnjaka u Srebrenici stradalo do 1995? Ne znaš! Reagovao sam emotivno, jer si ti prvi posrnuo! Bošnjaci u entitetu RS žive diskriminaciju htio ti to prihvatiti ili ne!

Vukanović: Više ja živim diskriminaciju! Moj cilj je demaskiranje igre iza kulisa koju igraju Bakir, Milorad i Dragan!

Duraković: Kaži mi šta je vaše opoziciono djelovanje naspram države BiH osim da srušite Dodika i zauzmete njegovo mjesto?! Vi imate problem sa provođenjem njegovog plana, ali nemate problem sa njegovim ciljem!

Vukanović: Dodik ima problem jer želi vječno da vlada! Nikada nisam doveo u pitanje funkcionisanje BiH na dejtonskim principima! 

Duraković: Kada govoriš o čojstvu zašto nisi Begiju Smajić zaštitio od sebe u NSRS?! Ona uniforma po svojoj šari je JNA koja je ustupljena vojsci RS! Je li NSRS pripada podjednako tebi i meni? 

Vukanović: Begiji niko ništa nije zamjerio! Prije bih sebi odsjekao prst! Nijednu ružnu riječ joj nisam rekao! Nikada neću biti autošovinista, ali ću uvijek zaštiti komšiju! Prije bih odbranio Begiju nego Jelenu!

Duraković: Ponašaš se kao Dodik! Ne možeš se kriti iza naroda! 

Vukanović: Ne možete reći da su svi zločinci u vojsci RS-a!

Duraković: Da je jedan od pripadnika moje vojske osuđen za genocid ja bih se te vojske odrekao! Je li oslobođen Perišić? Jeste i poštujem! Poštujte i vi to što je oslobođen Naser Orić! Nemojte ga zvati zločincem! Moraš me malo pratiti! Zaprati me na Instagramu i Youtubeu!

Vukanović: Slažem se! Kao nezavisni poslanik sam stekao moć! Kada bih dobio legitimitet i podršku naroda stvari bi se promijenile iz korjena! Ne mogu Bakir, Dodik i Čović voditi zemlju naprijed nakon 30 godina! Moj cilj je da demaskiram njihove politike!

Duraković: Ne vjerujem ti da si bio u Memorijalnom centru jer se nisi slikao!

Vukanović: Ne odlazim tamo da se slikam! Na Skelanima su me molili da se obratim! Nisam želio da se obraćam! Ni u crkvi se ne slikam!

Duraković: Spreman sam da zajedno prozivamo pojednice! Ja sam trpio kada sam Vučiću pružio ruku u Potočarima! Ja nisam ni SDA ni Bakir! Srebrenica za mene nije politika! 

Vukanović: Moraš biti čovjek! Trebaš učiti svoju djecu da poštuju svaki zločin!

Duraković: Učiš li ti svoju?

Vukanović: Učim!

Duraković: Pa dovedi ih u Memorijalni centar!

Vukanović: Ja sam osudio ratnog zločinca, Srbina, javno, ali vi to ne prihvatate!

Senad: Vaša svađa pomaže samo Izetbegoviću, Dodiku i Čoviću! Vi ste nova generacija političara, šta je novo kod vas?!

Vukanović: Do kraja sam ogolio lažni patriotizam Dodika i njegovu saradnju sa Izetbegovićem i Čovićem! Niko ne može naći nijednu činjenicu kojom će kazati da sam nekoga povrijedio!

Duraković: Nemoj meni govoriti da plačem za funkcijom! Uvrijedio si me time što si rekao da veličam ratne zločince! Mi moramo da idemo istim putem! Dodik je priznao genocid, to Stanivuković neće nikada uraditi!

Vukanović: Vrhunski patriotizam je zaustaviti ovu bijedu koja ide odavde gladna! 

Duraković: Ova BiH pripada podjednako i tebi i meni!

Vukanović: Slažem se! Ova zemlja mora ići naprijed! SDA, HDZ i SNSD moramo ukloniti sa političke scene! 

Duraković: Bojim se da bi vi tri puta oštrije provodili plan Milorada Dodika!

Vukanović: Milorad Dodik nema nikakav plan osim da ostaje na vlasti i da pljačka i pustoši!

Duraković: Kad odredimo svoje odnose prema BiH, unutrašnje ćemo riješiti lako!

Vukanović: Meni odogovara jaka BiH! Kada sam ja rekao nešto protiv toga!

Duraković: Drugi put kad dođeš u Srebrenicu da mi se javiš, pa da popiješ kafu sa mnom, da ti ja pokažem kakvo je stanje i da se slikamo!

Vukanović: Hoću! 

Duraković: Nećemo po blatu da se valjamo! Vukanović je bukadžija!

Vukanović: Nisam nacionalni bukadžija! Smetam i Bakiru koliko i Dodiku i Čoviću!

Video: 
Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.