11.6 C
Sarajevo
25.04.2024

Sofrenić: Begić opstruiše izbor selektora i utiče na članove IO, vraćamo se u politiku

Milorad Sofrenić, član Komisije za izbor novog selektora reprezentacije BiH se nakon sjednice Izvršnog odbora BiH u Sarajevu danas obratio javnosti, a okrivio je Elvedina Begića za to što novi selektor Zmajeva ponovo nije izabran.

Begić uopšte nije bio prisutan na današnjoj sjednici i to je zasmetalo Sofreniću, koji je rekao i da je Begić imao utjecaj na odluke članova “bošnjačkog korpusa” Odbora.

“Nažalost, ja moram da budem nezadovoljan jer sam prošle sedmice obećao da ćemo danas dobiti selektora. Takav je bio zaključak i stav Izvršnog odbora. Nažalost, aktuelni predsjednik Begić se nije pojavio na Komisiji za izbor novog selektora, a ni sjednici Izvršnog odbora. Prošli put ga nije bilo zbog porodičnih problema, tada smo i razumjeli, ali sada nemamo razumijevanja za to. Nemamo njegovo mišljenje i prekinuli smo sjednicu. Nije bilo glasanja”, rekao je na početku Sofrenić i dodao:

- OGLAS -

“Predložio sam da nastavak sjednice bude kad Begić riješi svoje porodične probleme i pojavi se na sjednici. Da li će to biti ua 2-3 ili 7 dana, mjesec… To zavisi od gospodina Begića.”

Na konstataciju novinara da se s izborom već uveliko kasni, Sofrenić nastavlja:

“Mi već kasnimo sa izborom i svaki sat kašnjenja reprezentaciji ne ide u prilog. Selektor će imati mnogo posla i ja stvarno ne razumijem ponašanje predsjednika. On i predsjedava Komisijom za izbor selektora, ali i sjednicama IO. U ovom momentu, kad su stvari tako složene, mislim da je moguće da se prilagodi termin sjednice terminu kad on može biti tu. Da vodi sjednicu i izađe u javnost da kaže zašto opstruiše izbor selektora.”

Otkrio je i da ustvari odluka može biti donesena bez Begića.

“Formalno-pravno, odluka se može donijeti, ali mi imamo saznanja gdje Begić svjesno opstruiše i insistira kod nekih članova da se izbor ne izvrši. Mi nećemo da ulazimo u tu proceduru, kada već tako smatra, neka on snosi posljedice. Kvorum je postojao.”

Kaže Sofrenić i kako on ne ugrožava kvalifikacije, već onaj ko predsjedava sjednicama, a to je Elvedin Begić.

“Onaj ko predsjedava treba da bude svjestan da ugrožava kvalifikacije. Sjednicu sam sazvao ja, ali u dogovoru sa predsjednikom Begićem, koji je napustio prošlu sjednicu. Nezvanični stav Begića se prenosi na ostale članove odbora.”. ističe Sofrenić i za kraj dodaje kako se opet vraćamo u politiku.

Imamo prilično drugačiju situaciju nego prije sedam dana, kod pripadnika Izvršnog odbora iz ‘bošnjačke komponente’. Vraćamo se u politiku…”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA