12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Milić: Utvrđeni zaključci za poboljšanje gospodarskog ozračja Brčko distrikta

Predstavnici rukovodstava izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta BiH i izaslanstva brčanske Gospodarske komore i Udruge poslodavaca u četvrtak su održali sastanak na kojem se razgovaralo o stanju gospodarstva u Brčko distriktu BiH.

“Bio je ovo vrlo težak razgovor, ali ono što je najvažnije jeste da smo postigli određene zaključke čijom bi implementacijom ukupno gospodarsko ozračje u našoj lokalnoj zajednici trebalo biti unaprijeđeno”, rekao je gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić.

Istaknuo je kako je dogovoreno da već nareredne sedmice  skupštinsko Povjerenstvo za ekonomski razvitak analizira zaključke koji su danas utvrđeni. Oni se odnose na izmjene Zakona o Gospodarskoj komori kako bi se uvelo obvezno članstvo te izmjene Zakona o porezu na dohodak kako bi se povećao neoporezivi dio plaće, što bi omogućilo podizanje plaća u realnom sektoru.

- OGLAS -

 Dodao je kako je jedan od zaključaka i donošenje posebnog propisa koji bi na određeni način zaštitio domaće gospodarstvenike u Brčkom i naveo kako je dogovoreno da se analiziraju i ukinu nameti koji bespotrebno opterećuju gospodarstvo.

 “Usuglasili smo se da se do 15. ožujka održi sjednica Gospodarskog vijeća na kojoj bi bili potvrđeni ovi zaključci i da se narednih dana intenzivno nastave razgovori u vezi s drugim aktivnostima koje bi uključivale i potporu gospodarstvenicima putem posebnih programa za subvencioniranje investicija u našoj lokalnoj zajednici”, zaključio je gradonačelnik Milić.

Sastanku u Gradskoj vijećnici prisustvovali su: uime izvršne vlasti gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, dogradonačelnik Anto Domić i predstojnik Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu Pero Gudeljević; uime zakonodavne vlasti predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i predsjednik skupštinskog Povjerenstva za ekonomski razvitak Željko Antić; te ravnatelj Direkcije za financije Brčko distrikta BiH Mato Lučić, kao i predstavnici Gospodarske komore i Udruge poslodavaca.  

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA