Vijesti
Velika tuga jutros u OŠ Kovačići: Odaje se počast, otvorena Knjiga žalosti Komemorativna sjednica ispred JU OŠ Kovačići i Općine Novo Sarajevo održat će se danas (ponedjeljak, 15. april) u 12 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo.

Bez dječije graje u hodniku. Tišina, muk i poneki jecaj.

Na vratima četiri fotografije. Na njima lica Merime Balkić, Lejle Sadiković, Almine Ćorović i Mine Kadrić. Četiri su ovo radnice ove škole koje su u petak izgubile život u tragičnoj saobraćajnoj nesreći nadomak Sarajeva.

U školi je danas otvorena i Knjiga žalosti, a pored nje, najmlađi učenici su jutros za četiri stradale zaposlenice, ostavili cvijeće i odali im dužnu počast.

Podsjetimo, Balkić, koja je bila pedagogica, zajedno je sa svoje tri kolegice iz Osnovne škole Kovačići poginula kod Darive, u blizini glavnog grada Bosne i Hercegovine, kada su u automobilu, iz još neutvrđenih okolnosti, sletjele s kolovoza i završile u provaliji dubokoj 200 metara. Potraga za njima trajala je pet sati, kada su tijela s automobilom pronađena u koritu rijeke Miljacke. 

Zbog tragičnog stradanja četiri uposlenice Osnovne škole Kovačići, Vlada Federacije BiH je sutrašnji dan, 16. april, utorak, proglasila Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine.

U Kantonu Sarajevo, u osnovnom obrazovanju danas i sutra će se odvijati redovna nastava, sem u OŠ Kovačići, odakle su sve četiri uposlenice. U OŠ Kovačići će se danas (ponedjeljak, 15. april) nastava odvijati skraćena na 30 minuta. Nastava u drugoj smjeni počinje u 14 sati. U utorak (16. april) u ovoj školskoj ustanovi neće biti realizovana nastava niti produženi boravak. 

Komemorativna sjednica ispred JU OŠ Kovačići i Općine Novo Sarajevo održat će se danas (ponedjeljak, 15. april) u 12 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo. 

Komemorativna sjednica ispred Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo će se održati sutra (utorak, 16. april) u sali Skupštine Kantona Sarajevo.

RadioSarajevo.ba

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.