Vijesti
Veton Surroi: BiH, Kosovo i Srbija nedovršene države! Za Ameriku, Beograd je glavni u regionu!
Srbija se mora suočiti s prošlošću! Genocid u Srebrenici mora postati dio kolektivne svijesti u Srbiji!
Srebrenica se ne smije negirati, to je dio jedne velike muke i patnje!

Ako Srbija želi imati otvorena tržišta, mora imati otvoreno poštovanje prema tim državama! BiH i Kosovo najveće tržište za Srbiju, više izvozila za BiH i Kosovo, nego za Kinu! U administraciji Trumpa promijenjen odnos prema Beogradu, Beograd postao pilot zemlja za jedan dio beogradske administracije! Srbija i Kosovo nisu završili konflikte! Cijeli region siva zona!

Mini Šengen nema veze sa Šengenom! BiH, Kosovo i Srbija - trougao nedovršenih konflikta i država. Stvara se prostor nedovršenih nacionalnih koncepta, nije definisana niti državnost, niti nacija! Ne postoji projekat Velike Albanije! Ne može doći do slobodnog prostora, ako učesnici u tom prostoru nisu legitimni i nemaju građanski integritet! BiH može biti dio tog prostora ako postane funkcionalna država koja ima legitiman ustav! Ako Srbija forsira da je Kosovo dio Srbije, onda je to nedovršena država! BiH najviše ispaštala, jer je Milošević mislio da će Srbija biti neki dio krnje Jugoslavije, bez Slovenije i Hrvatske!

Nikad nisam dobio informaciju da li mi je ubijen otac, njegova smrt je došla poslije jedne velike hajke, koja je došla protiv njega u Beogradu! Vjerovatno će se pojaviti ljudi i arhivi koji će reći istinu! Sve hajke su imale adresu i cilj!

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.