13.8 C
Sarajevo
20.04.2024

Snimak od kojeg zastaje dah: “Lov” rusikih helikoptera na militante u Siriji (VIDEO)

Video prikazuje patroliranje teritorija tijekom “slobodnog lova”, te uništavanje bunkera, zapovjednih centara i kontrolnih punktova islamističkih militanata, javlja Ruska Gazeta.

Na videozapisu se vidi i puca s navođenim i nenavođenim projektilima. Polovica snimke napravljena je od drugog helikoptera, što dokazuje da su helikopteri u misije išli u paru.

U kolovozu 2018. godine je zapovjednik za vezu ruskog zrakoplovstva, major Jevgenij Selejev, izvijestio da ruski piloti helikoptera u Siriji protiv militanata koriste metodu “slobodnog lova”.

- OGLAS -

Snimku je prvi na Instagram postavio korisnik Fighter Bomber. Rad pilota helikoptera nadopunjuje rad bespilotnih letjelica, koje snimaju rezultate napada na ciljeve.

Treba napomenuti da se iskustvo korištenja zrakoplovstva u Siriji pažljivo proučava u 344. Centru za borbenu uporabu i prekvalifikaciju letačkog osoblja.

Prema zamjeniku načelnika zrakoplovnog centra, pukovniku Vladimiru Kleščenku, posade helikoptera Mi-28N, Mi-28UB, Mi-35 i Mi-8 uvježbavaju razne “akrobatske” manevre u nepovoljnim vremenskim uvjetima.

Udari se provode s pojedinačnim helikopterima, ali i u parovima na visinama od 50 do 200 metara.

Prenosi : Slobodna Bosna
 

 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA