7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Selaković molio Irineja da skrene pažnju Amfilohiju da ne kritikuje Vučića

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sastao se u sjedištu Patrijaršije u Beogradu sa patrijarhom srpskim Irinejom, koji mu je tom prilikom uputio opasku kako pretjeruje kad kritikuje predsjednika Srbije i da bi bilo dobro da ublaži svoje javne nastupe, piše portal Nova.rs.

Taj medij prenosi, pozivajući se i na svoje izvore, da je Irinej zamjerio Amfilohiju što Vučića naziva izdajnikom, te da je prethodno sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković vršio pritisak na patrijarha i molio ga da skrene pažnju Amfilohiju da ne kritikuje Vučića zbog sporazuma koji sklopio u Bijeloj kući.

Prema informacijama portala Nove, Amfilohije je u prijestonicu Srbije došao 9. septembra kako bi informisao Irineja o događajima u Crnoj Gori, ali i da čuje od patrijarha kakav je to sporazum Vučić nedavno sklopio u Vašingtonu.

- OGLAS -

“Upitao ga je šta je to nosilac ordena Svetog Save potpisao u Bijeloj kući i da li je istina da je on izdao državne interese”, objašnjava izvor Nove, a Irinej je nakon toga navodno rekao kako vjeruje predsjedniku Vučiću.

“Tokom razgovora, patrijarh je rekao Amfilohiju kako je čuo da nije dobrodošao u Beograd, na šta mu je mitropolit odgovorio da vjerovatno nije poželjan gost vlastima u Srbiji”, navodi izvor portala Nove.

U zgradi bili i Knežević i Mandić

Dok je Amfilohije boravio u Patrijaršiji, u istu zgradu su nakratko ušli lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić, a kako navodi izvor Nove, oni nisu znali da je istovremeno u Beogradu i Amfilohije.

“Oni su veoma brzo izašli iz Patrijaršije, sa njima su u društvu bili i Nikola Selaković, sekretar predsjednika Aleksandra Vučića i Stefan Šarić, vikarni episkop patrijarha Irineja, kojeg je nedavno jedan student optužio da je umiješan u njegovu otmicu”, objašnjava izvor Nova.rs.

Izvori iz SPC za Nova.rs kažu da je istovremeno dok je Amfilohije boravio u prestonici, krenula koordinisana akcija beogradskih tabloida koji su mitropolita crnogorsko–primorskog označili kao krivca za to što nova vlada u Crnoj Gori nije donijela odluku da povuče priznanje Kosova.

Izvor: Nova.rs

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA