15 C
Sarajevo
26.04.2024

Slovenija zatvara granicu s Italijom za putnički promet

Slovenija je u utorak odlučila zatvoriti granicu s Italijom za putnički promet unatoč proglašenoj karanteni u toj državi, objavio je premijer Marjan Šarec.

Slovenija se na taj potez odlučila nakon što je isto učinila susjedna Austrija i u skladu s dogovorom EU-a o zajedničkom i proporcionalnom djelovanju za sprječavanje širenja infekcije koronavirusa, rekao je Šarec na Twitteru.

“Italija je proglasila karantenu, ali se ljudi toga ne pridržavaju, zato smo morali djelovati”, prenosi Hina Šarecovu izjavu.

- OGLAS -

Slovenska vlada je u priopćenju navela da će se granica za putnički promet, uključujući željeznički, zatvoriti čim se za to ispune “tehnički i administrativni” uvjeti.

Kako javljaju slovenski mediji, ministarstvo vanjskih poslova također je preporučilo Slovencima da osim u nuždi ne putuju u Italiju, a onima koji su u Italiji da se vrate.

Prema posljednjim podacima, u Sloveniji su potvrđena 34 slučaja zaraze koronavirusom. Dijelom se radi o uvezenim slučajevima, a dijelom o sekundarnom prijenosu do kojega je došlo u Sloveniji.

Prije odluke o zatvaranju granice s Italijom, vlada je u ponedjeljak najavila da će policija i medicinsko osoblje kontrolirati putnike iz Italije na graničnim prijelazima.

Također je uvela zabranu ulaska u zemlju putnicima koji zrakoplovima stižu iz Italije, Kine, Južne Koreje i Irana, no to se ne odnosi na prijevoz pošte i tereta.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA