15 C
Sarajevo
28.03.2024

Stigao odgovor iz SDP-a: Ko o čemu, SDA o poštenju

Povodom press konferencije na kojoj je Asim Sarajlić kritikovao rad novih kantonalnih vlasti želimo se prije svega zahvaliti SDA što je pored velikog broja čestitih članova izabrala baš Sarajlića, protiv kojeg je podignuta optužnica za najteža kriminalna djela, da govori o aktivnostima novih vlasti, stoji u saopštenju Kantonalne organizacije SDP-a BiH Kantona Sarajevo, u kojem dalje navode:

“Upravo su ljudi kao što je on najbolja ilustracija onoga što je bilo i što bi u SDA željeli da se vrati. Sveopšti kriminal, bahato i kabadahijsko ponašanje, izvlačenje novca iz javnih preduzeća, skandali najvećih razmjera…

Da ima pravne države i da je pravosuđe nezavisno, Sarajlić ne bi imao mogućnost uopšte da se obrati javnosti niti bi obnašao bilo koju dužnost. Najbolja ilustracija u kako neuređenoj državi živimo je ovaj slučaj gdje on sebi uzima za pravo da bilo kome drži bilo koje, a pogotovo ne moralne lekcije.

- OGLAS -

SDP pozdravlja aktivnosti Vlade KS i kvalitetnu saradnju šest stranaka koje čine koaliciju koja se uspješno nosi sa svim izazovima i problemima nastalim dvadesetogodišnjom vladavinom SDA. Pozivamo da se ova partnerska saradnja nastavi na principima transparentnosti i isključivo u interesu građana Kantona Sarajevo.

Također, pozivamo sve novoimenovane zvaničnike i menadžmente javnih preduzeća da transparentno i bez straha govore o tome šta su zatekli u svojim resorima i tužilaštvima proslijede sve informacije koje mogu dovesti do procesuiranja onih koji su odgovorni za devastaciju Kantona Sarajevo”, piše u saopštenju Kantonalne organizacije SDP-a BiH Kantona Sarajevo.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA