6.6 C
Sarajevo
18.04.2024

Predstavnici šest stranaka u KS načelno verificirali 29 principa

Svi učesnici sastanka istakli su da se do sada razgovaralo o suštinskim, a ne političkim i kadrovskim pitanjima, te su izrazili svoje zadovoljstvo dinamikom rada, ali i nadom da će nova vlada KS-u biti formirana na demokratskim rješenjima.

Podsjetili su da Poslovnik Kantona Sarajevo definiše da Skupština KS treba biti formirana deset dana nakon objavljivanja službenih rezultata Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, što je 16. novembar, a neki od učesnika su rekli da je Skupština Tuzlanskog Kantona zakazana za sutra, te da je potrebno da oni kontaktiraju CIK kako bi uvidjeli gdje je problem.

Naglašeno je da će do petka biti formirana i radna grupa koja će razmatrati budžet Kantona Sarajevo za 2019. godinu, koji će prema njihovim najavama biti usvojen prije kraja tekuće godine, a razgovarano je i o saradnji na lokalnom nivoima.

- OGLAS -

Sastanku koji još uvijek traje prisustvuju predstavnici Naše stranke (NS), Socijaldemokratske partije BiH (SDP), Demokratske fronte (DF), Saveza za bolju budućnost (SBB) i Nezavisne bosanskohercegovačke liste (NBL), a domaćin je Narod i Pravda.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA