10.5 C
Sarajevo
19.04.2024

Detalj o smrti Davida Dragičevića o kojem niko ne priča: Ono što policija kaže, teoretski nije moguće (FOTO)

Uzrok smrti Davida Dragičevića ni danas nije poznat. Protesti koji su se svakodnevno održavali u Banja Luci s ciljem pronalaska prave istine su ugušeni od strane režima. Više ništa nije poznato pa ni da li se uopšte radi na pravom rasvjetljavanju ovog događaja. 

Jedan od članova grupe Pravda za Davida došao je do vrlo interesantnog detalja koji može biti jedan od ključnih faktora u cijeloj “istrazi”, odnosno govori zapravo o potpunom plasiranju lažnih informacija od strane istražnih organa MUP-a RS-a. 

“Obratite pažnju dobro na ovu sliku. Ovom detalju nije dato dovoljno pažnje. Vi se sjećate da je David navodno ukrao neki laptop koji su kasnije pripadnici policije navodno pronašli 50-60 metara ispod tunela kroz koji protiče Crkvena. Sada kad pogledate ovu sliku vidjećete da to onda znači da je udaljenost od mjesta Davidovog pada, pa do mjesta pronalaska laptopa oko 350 metara. Dakle, voda je morala taj laptop toliko daleko nositi”, napisao je Ozren Perduv, član grupe Pravda za Davida.

- OGLAS -

Sada još jednom pogledajte ovu fotografiju:

 

“U razgovoru sa jednim ozbiljnim čovjekom, starim univerzitetskim profesorom koji se bavi upravo stvarima koji se tiču fizike i prirodnih zakona, ja sam od istog saznao da ni teoretski to nije moguće. Njemu je taj detalj sasvim dovoljan da on zaključi da nešto nikako nije u redu, tj. da se radi o čistoj i glupoj podmetačini. I zaista, kada razmislite, ko normalan može povjerovati da je potok Crkvena mogla nositi laptop 350 metara”, zaključio je Ozren koji je i sam bio nekoliko puta hapšen od strane pripadnika MUP-a RS-a. 

Sve ostalo, ostaje nerazjašnjeno. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA