11.6 C
Sarajevo
29.03.2024

Završena komemoracija Šabanu: Kralj muzike je otišao sa scene, ali legenda živi..

Komemoracija povodom smrti Šabana Šaulića počela je u 11 sati, a prvi se od preminulog pjevača oprostio predsjednik udruženja estradnih umjetnika Srbije, Dragiša Golubović. Porodica i prijatelji okupili su se u ogromnom broju u Skupštini grada Beograda. U suzama su pratili potresne govore prijatelja kralja narodne muzike.

– Svaki tvoj uspeh, moj uspeh, podelili smo s porodicom. Dragi moj kume, prijatelju, kolega, kada je u nedelju odjeknuka vest da si nastradao, zavladala je neverica. Svi ljudi u svetu tuguju, cela Srbija, prijatelji, kumovi. Moj kume, toliko smo toga prošli za 45 godina. Svako veselje, svaka slava, svaki tvoj uspeh, delili smo sa porodicom, ali smo delili i tugu kada smo ispracali naše roditelje na večni počinak. Ostaće naše pesme za sva vremena, s kim ću sada da ih pevam – rekla je Brunclikova.

RAS Srbija / 
 
Autor najvećih Šabanovih hitova, kompozitor Rade Vučković, na veoma potresan način i kroz suze se oprostio od velikog prijatelja Šabana Šaulića koji je tragično preminuo nakon saobraćajne nesreće koju je doživio 17. februara 2019. godine.
 
– Danas tuguje cela Srbija, ceo Balkan, milioni tvoji obožavalaca širom sveta, jedan od njih sam i ja. U bolu nad bolovima tvoja Gordana, a uvek si žurio kući da upiješ snagu, ljubav, lepotu koja ti je bila potrebna na drugim i teškim putovanjima. A oni su ti je nesebično davali i bili uvek uz tebe. Družili smo se pola veka, radili, putovali, pevali, stvarali, delili smo i dobro i zlo. Ostali smo nepobedivi tandem. Bio si moja večita inspiracija sa svojom suzom u glasu koju si iskreno pustio. Najlepše svoje melodije napisao sam za tebe. Pesme si dovodio do savršenstva, samo si ti to mogao, zato što si jedini i jedinstven i neponovljiv – rekao je Vučković.
 
 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA