5 C
Sarajevo
25.04.2024

Teletović: Stvorili smo dobre uslove za pripreme; Avdić: Spremni smo se boriti za svakog igrača

U Hotelu Hills se danas održava konferencija za medije košarkaške reprezentacije BiH i Košarkaškog saveza, a prisutnim su se na samom njenom početku obratili predsjednik KSBiH Mirza Teletović i direktor reprezentacije Samir Avdić.

Prvi je riječ imao predsjednik Teletović, koji je istakao kako su stvoreni dobri uslovi za pripreme reprezentacije za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje su pred njimia.

“Stvorili smo dobre uslove za pripreme reprezentacije. Pozitivna je atmosfera, momci su zadovoljni. Želio bih da se zahvalim generalnom sekretaru Čolanu i direktoru reprezentacije Avdiću koji su uradili veliki posao u proteklom periodu. Zahvalio bih se i selektoru Vedranu Bosniću, koji je uspostavio jedan ljudski odnos sa igračima, kao i našem kapitenu Haliloviću, koji sjajno igra u Francuskoj. Vjerujem da možemo uspješno proći ove kvalifikacije i otići na Eurobasket”, kazao je na otvaranju konferencije legendarni Teletović.

- OGLAS -

Direktor Avdić je istakao kako ima još puno prostora da svi skupa rade na promociji košarke u BiH.

“Smatram da ima još puno prostora da radimo svi skupa na promociji košarke u BiH. Vidjeli smo i sinoć sjajnu utakmicu u finalu Kupa, što je dodatni podstrek. Svi se vratimo svojoj kući, ja ću sada biti servis svim našim reprezentativcima, što će mi predstavljati čast“, istakao je Avdić.

Osvrnuo se Avdić i na činjenicu da brojni košarkaši rodom iz BiH nose dresove drugih nacionalnih timova.

“BiH je dala previše dobrih igrača, ne samo u košarci. Svjesni smo da ima njih dosta koji igraju za druge reprezentacije. Mi ćemo učiniti sve da to sve manje bude slučaj, spremni smo se boriti za svakog igrača”, dodao je Avdić.

Prvu utakmicu kvalifikacija za EP Zmajevi igraju u petak, kada u Rigi gostuju Latviji.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA