Vijesti
Vučić i Dodik danas u Banjoj Luci, najavljeno obraćanje javnosti Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i delegacija iz Srbije borave u dvodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini.
#

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u 11.00 sati položit će vijence na spomen-obilježje na Petrovačkoj cesti.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i delegacija iz Srbije borave u dvodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini. Tokom posjete planiran je niz sastanaka i posjeta, a povod dolaska je obilježavanje Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe tokom “Oluje”.

Delegacije će u 11.00 sati položiti vijence na spomen-obilježje na Petrovačkoj cesti, potom će u 11.30 u Banjoj Luci biti održan sastanak Savjeta za saradnju RS i Srbije. Pres Dodika i Vučića bi trebao biti održan u 12.35 sati.

U 19.00 sati u Prijedoru počinje obilježavanje Dana sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u “Oluji”.

Podsjetimo, jučer su u manastiru Osovica Dodik i Vučić uz partijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija imali sastanak. Vučić je u Srpcu istakao kako ne može da priča o detaljima sastanka, te kako će samo dio javnost moći da čuje detalje danas na konferenciji za medije nakon sastanka Savjeta za saradnju RS i Srbije.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.