Vijesti
Vučić: Zabrinut sam, sutra ću da pričam sa Miletom i sa Željkom Sve ovo izazvalo je mnogobrojne reakcije u BiH, ali i regiji.
#

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra u Beogradu razgovarati sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom i entitetskom predsjednicom Željkom Cvijanović o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Podsjećamo, Ustavni sud BiH je, na zahtjev sedam delegata Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS, donio odluku kojoj je proglasio neustavnim član 53. Zakona o poljoprivrednom zemljištu entiteta RS.

Nakon odluke Ustavnog suda, u Banjaluci je održan sastanak političkih lidera iz entiteta Republika Srpska. Donesena je odluka da stranke iz tog entiteta neće učestvovati u radu, odnosno odlučivanju u državnim institucijama dok se ne izmijeni Zakon o Ustavnom sudu BiH.

Sve ovo izazvalo je mnogobrojne reakcije u BiH, ali i regiji. 

"Što se tiče skupa sutra, tema ovdje je bila i situacija u Bosni i Hercegovini. Čini mi se da je najveća zabrinutost među ljudima upravo za situaciju u BiH, čak ne i toliko za odnose između Beograda i Prištine. Zabrinut sam, sutra ću da pričam sa Miletom i sa Željkom pa ćemo da vidimo šta ćemo i kako", kazao je Vučić za RTS iz Minhena gdje se održavana sigurnosna konferencija.

 Vučić je naveo da je sastanak sa Dodikom i Cvijanović dogovoren već ranije, prije odluke Ustavnog suda u Bosne i Hercegovine o poljoprivrednom zemljištu, te da će sutra čuti njihovo mišljenje u vezi sa tim.

U pauzi Minhenske sigrnosne konferencije, on je izjavio novinarima da svi zajedno moraju da rade na očuvanju mira i stabilnosti jer je to najvažnije za sve narode.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.