Vijesti
Vukanović demolirao Dodika: "Pred izbore je govorio da mu smetaju džamije u Sarajevu i arlaukanje hodže, a danas je kapitulirao..."
Podjela resora u Vijeću ministara BiH jedna od najvećih kapitulacija Milorada Dodika
# face.ba

Nebojša Vukanović, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske za N1 je kazao da je najavljena podjela resora u Vijeću ministara BiH jedna od najvećih kapitulacija Milorada Dodika - a jedna od najvećih pobjeda Bakira Izetbegovića.

"Ovo danas je jedna od najvećih kapitulacija Milorada Dodika i Republike Srpske. Mene je sramota blasfemičnih izjava uoči izbora, kada je na najprimitivniji način budio nacionalna osjećanja, govorio kako mu smetaju džamije u Sarajevu i arlaukanje hodža. Postao je kao u doba Madelin Albright. Danas je njegova kapitulacija. Žuri mu se da uđe u Savjet ministara i postavi Tegeltiju. Ovo je pobjeda Bakira Izetbegovića. Nikad niko nije imao ministre u ključnim resorima, HDZ i SDA su uzele ključne resore", poručio je Vukanović.

Podsjećamo, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine uskoro će biti formirano. Nakon današnjeg sastanka lidera stranaka, raspodijeljena su ministarstva.

HDZ je dobio tri ministarstva i to ministarstvo finansija, ministarstvo pravde i ministarstvo civilnih poslova.

SDA je dobila ministarstvo vanjskih poslova, ministarstvo sigurnosti i ministarstvo odbrane.

SNSD je dobio ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i ministarstvo saobraćaja kao i predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice trebao bi dobiti kadar iz Republike Srpske iz reda Ostalih.

Vukanović je između ostalog kazao da se "građani Republike Srpske osjećaju kao magarci jer ih je Dodik prevario".

"Dodik i lideri danas ne bi bili na vlasti da im nije međunarodne zajednice i finansijskih institucija koje im daju kredite da manipulišu građanima", dodao je.

Vukanović je uz Draška Stanivukovića jedan od najaktivnijih poslanika u NSRS, a kazao je da pokušava skrenuti pažnju građana na društvene probleme.

Za Dragana Čavića iz NDP-a je kazao da je "izdao narod i da je jedan od najvećih izdajnika savremenog doba".

"Draško i ja smo novi u Skupštini, mladi smo, važno je da smo u direktnim duelima intelektualno nadmoćni nad poslanicima vlasti - koji nemaju odgovore", poručio je Vukanović - prenosi Slobodna Bosna.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.