Vijesti
Najveće zlo ove države je nakaradni pravosudni sistem koji su kreirali stranci
Vukanović: Kad je Novalić uhapšen, Višković se prepao. Dobio na poklon snajper. Dodik hrvatski pijun
Da funkcioniše, političari ne bi bili ovako bahati, već bi se bojali kazne. Tužilaštvo i sud selektivno dijele pravdu. Šta rade u Tužilaštvu? Globe sirotinju. Gordana mora svaki slučaj uzeti. Ovo nije krađa, više je otimačina.
Hoće od ove zemlje da naprave sanitarni koridor, da se na granice izvozi nuklearni otpad, pokvarena vozila, migrant. U RS-u postoji više afera. Šator je beskrupolozna priča.

Šator s prozorima i vratima, zidovima i podovima može se kupiti za 30 dolara, ovaj njihov košta 1000 maraka, 30 puta više, i to polovan, bez prozora, vrata i podova. Dali 4,5 miliona kao da je zlato, a realna cijena je 150.000 KM. Manipulišu i vrijeđaju nam inteligenciju.

Bevanda dao potpis za deblokadu MMF-a, sutradan nakon skupštine, Narodna skupština usvojila zaključak da se odbaci rezolucija Predstavničkog doma o osudi zločina NDH i da ne ide u Evropski parlament. Hrvati potpuno kontrolišu Dodika, on je njihov pijun. Čović sigurno rekao Dodiku kako nema u Predsjedništvu nikoga, nema većinu u Predstavničkom domu, da zaustavi ovo preko Narodne skupštine RS-a, a kad zaustavi da će pustiti novac. Prosimo pare od MMF-a. U šuplje bure kad sipate, voda iscuri za 10 dana. Može MMF dati 10 milijardi, do Nove godine ne bi imali para. Dodik, Čović i Izetbegović koalicija koja odlično funkcioniše. Oni su mafija.

Višković marioneta, nijednog ministra nije istjerao, a koplja se slomila na Lejli Rešić, jer je njen Marko Pavić u Prijedoru srušio većinu SNSD-a. Čudni su odnosi između Slavena Ristića, vlasnika tehničko-remontnog zavoda Bratunac i fabrike za preradu i proizvodnju oružja i Vlade RS-a. Višković kaže da je to njegov prijatelj i preko njega nabavio 1000 doza tečnosti da se mogu vršiti testiranja i bolnicu. To su dogovorili preko telefonskog razgovora.

Višković veliki lovac. Dobio pušku od Slavena Ristića u vrijednosti blizu 20.000 KM, njemačkog proizvođača, sa Swarovski optikom. Kad je počela pandemija, Ristić pozvao privrednike Semberije za prikupljanje donacije za kupovinu respiratora. Na sajtu stoji da je prikupljeno 1,41 milion, a prikupljeno 2,64 miliona. Nijedan respirator nije kupljen niti isporučen RS-u. Kažu kupili 50 respiratora u Rusiji gdje su prebacili novac, pa kao čekaju DHL prijevoz.

Dan kad je Novalić uhapšen, Višković poništio taj ugovor, prepao se da će i on biti gotov. Dodik samo pere ruke, uvijek svali na nekog drugog, nađe on nekoga će da odgovara.

Kao što su u ratu postojali ratni profiteri, kada su se najveće bagre bogatile, postoje i danas, isto rade. Rekli su; vidi kakav je strah u narodu, hajmo sad izvršiti pljačku.

35 miliona otišlo u podzemnu garažu. To nema ni John Hopkins, nijedna klinika u svijetu nema takvu garažu.

Povećali cijenu dozvola za oružje, od građana koji nisu mogli plaćati dozvolu oduzimali oružje, dali 10.000 komada Ristiću po cijeni od 25-30 KM. On popravio oružje i onda njihova ciejna porasla na nekoliko stotina eura. Tražili izvoz, dok je Šarović bio u Vijeću ministara nije dao saglasnost, ali dolaskom Košarca, to im krene za rukom.

Dodik napravio Upravu za borbu protiv terorizma da bude njegova partijska tajna milicija. Znamo da nas prisluškuju. Izmislio da sam tražio novac od Draška, hoće da nas zavadi.

Senad: Koliko si dobar ove hefte? Nebojša: Tužbi? Sinoć me dočekao Lazo Brković, koji je predlagao da idu mojoj kući i prepadnu moje roditelje, kako bi se dodvorio Draškoviću. On nema ni srednju školu završenu, bio frizer, a sad ima firmu koja obrće milione. On i Tamindžija me tuže da sam ih oklevetio, a samo sam prijavio da imam ta saznanja.

Rodoljub Drašković poklonio respirator i rendgen aparat s digitalnom obradom koji košta 80.000 KM, a Institut za javno zdravstvo RS-a na čelu sa Zeljkovićem htio nabaviti 8 rendgen aparata za million bez PDV-a. Pola stavlja u džep.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.