Vijesti
Schmidt prisiljava političke lidere da za mjesec dana donesu odluku – to je sramota! Veliki problem što se izmjene donose kad su već zakazani izbori! Ne može doći do dogovora u ovoj konstelaciji! Ovakvi pregovori doprinijeli su eskalaciji ratne retorike.
Weber: Schmidtove izmjene Izbornog zakona ikebana! Odustao je jer nije dobio podršku Evrope!
"Njegov prijedlog može naštetiti ugledu OHR-a i ulozi visokog predstavnika u BiH. Ne govorimo o interesu Hrvata, već o interesu HDZ-a BiH! Pregovori trebaju da se nastave i poslije oktobarskih izbora!"
Weber: "Schmidt ima podršku Njemačke i Amerike samo za tehničke izmjene zakona! Za osudu je što je pozvao političke lidere na dogovor u vrijeme predizborne kampanje. Političko nasilje motivisalo je Schmidta da odveže čvor. Izborni zakon se ne može riješiti nekoliko mjeseci prije izbora.  Povukao se jednim dijelom iz pogrešnog pristupa, koji je bio osuđen na propast. Potpuno je nejasno šta Schmidt dalje planira... Nije zadržao rješenje za presudu 'Sejdić – Finci'; samo dio koji odgovara HDZ-u. Ratnohuškačke izjave odavno su dio predizbornog ambijenta u BiH! Niko nije reagovao na izjavu Čovića; svi su reagovali na izjave Izebtegovića i Dodika. Nadam se da Schmidt neće namtenuti zakon ni za pet ni za šest sedmica!"
 
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.